logo podpis

                              EKONOMSKA GIMNAZIJA + EKONOMSKI TEHNIK

Sobota, 23. maj, 2015

ses fb logo

Prijava

::

Jedilniki

  • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

    Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

     

    Dober tek!

:::MLADI ROŠKI KREATIVCI PDF Natisni
Petek, 22. maj 2015, 13:56

Za letošnje 4. letnike se je šolsko leto končalo. Ob zaključku smo z dijaki, ki so obiskovali predmet Neposredno trženje, pripravili predstavitev našega celoletnega dela. Dijaki so strnili vse svoje ideje in kreativnost v ustvarjanje novih poslovnih modelov. Pouk je potekal v timih, po metodi Design thinking, v učilnici, kjer so lahko poskušali, ustvarjali in preoblikovali vse svoje zamisli. Nastali so zanimivi in domiselni prototipi, ki so jih na koncu predstavili dijakom-bodočim investitorjem.

Tako so shodili svoje prve korake, v svet trženja svojih izdelkov in sebe. Videli so, da ni lahko.

Zdaj jih čaka naslednji korak - življenje.

Dijaki, vse dobro in veliko inovativnosti v življenju vam želim. Zdenka Sušec, prof.

Sebastjan

Ramel
TortaPrototip ležalnika

 
JAVNO NAROČILO ZA IZBIRO PONUDNIKA ZA ŠOLSKO PREHRANO PDF Natisni
Četrtek, 21. maj 2015, 09:17

Objavljamo javno naročilo za izbiro ponudnika šolske prehrane za dobo 4 let.

Naročnik bo obravnaval ponudbe, ki bodo prispele do 1. 6. 2015 do 12. ure na naslov Srednja ekonomska šola Ljubljana, Roška cesta 2, 1000 LJUBLJANA.

Besedilo o javnem naročilu in povabilo k oddaji ponudbe najdete v datoteki Razpisna dokumentacija.

 
Roška pri projektu samozaščita in preživetje PDF Natisni
O šoli
Ponedeljek, 18. maj 2015, 11:37

Dijake Roške pozivamo, da se pridružite projektu SAMOZAŠČITA in PREŽIVETJE, ki ga organizira Slovenska vojska in drugi v juniju in juliju 2015. Vabimo vas na informativni dan, ki bo dne 22. 5. 2015 v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani na Leskoškovi 7, od 8. do 14. ure.

Prijave do jutri, 19.5.2015 na  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

surviva1 1Uvodni dok

 
TEDEN VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU) 2015 PDF Natisni
Sreda, 6. maj 2015, 07:59

TVU logo brez letnice2

uradni termin: 15.-22. maj, širši: 15. maj-30. junij

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Tudi Roška, Srednja ekonomska šola Ljubljana, bo sodelovala in ponudila aktualne delavnice. TVU je velik dogodek, ki povezuje ljudi vseh starosti. Hkrati pa povezuje tudi druge dogodke ter spodbuja in nudi priložnosti za vseživljenjsko učenje. Letos tako že tretjič gosti Parado učenja in ponuja 21 ciljno naravnanih strokovnih dogodkov. Nekatera prizorišča bodo obiskali tudi tuji gostje, kot vedno pa Parada tudi tokrat spodbuja skupnostno učenje in ponuja različne izzive.

Pripravila: Tea Seliškar Otrin

TVU2015 letak izsek1

 
PONOVNO 1. MESTO NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU MLADI PODJETNIK PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 11:43

Roškarji so se že drugič povzpeli na sam vrh srednješolskega podjetništva. Maja Novak iz 4.b, Gašper Kos iz 3.b in Katarina Kunc iz 2.a so osvojili 1. mesto na 19. državnem tekmovanju Mladi podjetnik, ki ga za srednješolce vsako leto organizira Gea College, s poslovno idejo ARB d.o.o. (zapestnica za detekcijo drog). S svojo odlično in inovativno idejo so prepričali strokovno komisijo, da so naredili najboljši poslovni načrt.

Čestitamo!

Mentorica Zdenka Sušec

Zmagovalna

 
EKONOMIJADA 2015 NA ROŠKI PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 11:17

Srednja ekonomska šola Ljubljana, Roška, je bila med 16. in 18. aprilom gostiteljica mednarodne Ekonomijade 2015, največjega tekmovanja iz znanja ekonomije na srednješolski ravni. Na Ekonomijadi je sodelovalo 10 ekonomskih šol iz 6 držav članic z ozemlja bivše Jugoslavije: Srbije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije. Dogodek, ki se tradicionalno odvija že od leta 2009, je namenjen povezovanju dijakov, tekmovanju iz znanja ekonomije in spoznavanju kulture države gostiteljice. A vsem sodelujočim pomeni mnogo več. Pomeni nam obuditev in ponovno vzpostavitev dobrih odnosov naših držav, saj smo del skupne zgodovine in ozemlja. Pomembno je, da se naši dijaki med seboj spoznavajo, si izmenjujejo izkušnje, ekonomsko znanje, se družijo in tako vzpostavljajo nova prijateljstva in morda tudi odpirajo vrata v prihodnost.

DSC 0897

Prvi dan Ekonomijade je bil namenjen spoznavanju, zato smo po uvodni proslavi, ki je bila na Roški, odšli na sprejem v Mestno občino in nato na ogled Ljubljane. Lepo nas je sprejel tudi župan občine Ljubljana Zoran Jankovič in se pogovarjal z vsemi dijaki. V petek, 17. 4., smo se odpravili proti Primorski, kjer smo se ustavili v Postojnski jami, odšli na ogled podjetja Pipistrel ter obiskali Univerzo na Primorskem. Naše druženje smo zaključili z večerjo na Srednji gostinski in turistični šoli Izola. V soboto pa se je izvajal najpomembnejši dogodek, tekmovanje Pametna ekonomija 2015, na katerem se je pomerilo 9 ekip, ki so bile sestavljene z žrebom. Ekipe so bile poimenovane po slovenskih tradicionalnih simbolih, z namenom povečanja ugleda in prepoznavnosti Slovenije, kot na primer: potica, Lipicanec, Triglav, citre, čipke idr. Zmagala je ekipa Zmaji, ki so jo sestavljali: Martina Spasova (Srednja škola Jane Sandanski iz Strumice, Makedonija), Ljubica Gjorgieva (Roška - Srednja ekonomska šola Ljubljana) in Faris Sefer (Srednja ekonomska škola iz Sarajeva). Zmagovalci so poleg priznanja prejeli še zahvalo za sodelovanje in praktične nagrade slovenskih proizvajalcev.

DSC 0866DSC 0578

Sodelujoče šole: Srednja ekonomska šola Ljubljana, Srednja ekonomska škola iz Sarajeva, Ekonomsko-trgovinska škola iz Tuzle, Prva ekonomska škola iz Zagreba, Ekonomska škola iz Banja Luke, Prva ekonomska škola iz Beograda, Druga ekonomska škola iz Beograda, Ekonomska škola iz Čačka, Srednja ekonomska škola »Mirko Vešović« iz Podgorice, Srednja škola »Jane Sandanski« iz Strumice, Makedonija. Kot pristopna kandidatka pa je dogodku prisostvovala še Srednja škola Novi Marof iz Hrvaške.

DSC 0510DSC 0543

Tea Seliškar Otrin, prof. mag.

 
DIJAKI ROŠKE V LITOSTROJU PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 10:57

Gimnazijci Roške - Srednje ekonomske šole Ljubljana so v sredo, 22. aprila 2015 obiskali podjetje Litostroj Power. Ogledali so si več obratov proizvodnje in se seznanili z organizacijo podjetja. Dijaki so bili navdušeni nad dejstvom da podjetje posluje že skoraj 70 let in je zgradilo že več kot 500 malih in srednjih hidroelektrarn po vsem svetu.

Tea Seliškar Otrin, prof. mag.

Vtisi dijakov so:

"Včerajšnja sprememba, da smo namesto pouka v šoli imeli pouk na terenu mi je bila zelo všeč in predlagala bi, da imamo še več takšnih ogledov. Najbolj mi je bil všeč sprehod po tovarni."

dijakinja Medina Kulauzović, 2.a

 

RoškarjivLP

 
Oddaja naloge za 4. predmet poklicne mature PDF Natisni
Torek, 21. april 2015, 10:42

Zadnji rok za opravljanje 3. obvezne konzultacije je 23. 4. 2015. To je hkrati tudi rok za oddajo dokončane naloge mentorju.

Kandidati, ki imate odobreno temo za 4. predmet poklicne mature za spomladanski rok 2015, morate oddati dokončano nalogo mentorju:

  • do 23. 4. 2015 do 24.00 ure, če boste oddali nalogo v elektronski obliki (po dogovoru oz. zahtevah mentorja),
  • do 23. 4. 2015 do 15.00 ure, če boste oddali nalogo v tiskani obliki (po dogovoru oz. zahtevah mentorja).

Po 23. 4. 2015 oddaja ne bo možna.

V ponedeljek, 4. 5. 2015 bodo mentorji svoje kandidate pisno obvestili, ali je naloga primerna za končno oddajo ali ne. Če bo potrebno nalogo popraviti, mora mentor 4. 5. 2015 v pisni obliki seznaniti kandidata, katere popravke mora kandidat narediti v svoji nalogi in do katere ure 6. 5. 2015 mu mora oddati popravljeno nalogo.
Zadnji rok za oddajo popravljene naloge mentorju je 6. 5. 2015.


Tisti kandidati, ki boste imeli ustrezno narejeno nalogo, kar bo razvidno iz zapisnika 3. konzultacije, boste nalogo oddali v 2-eh tiskanih in vezanih izvodih tajnici ŠMK PM v četrtek, 7. 5. 2015 od 10.30 do 14.30 v kabinetu 18.

Tajnica ŠMK PM, Mateja Berlec

 
IMPROKIHOT IN NOČ BRANJA POD ROŠKO STREHO PDF Natisni
Sreda, 15. april 2015, 12:21

banner

V bajnem kraljestvu na dnu morja se je rodil mesec. Nevidna roka ga je obesila na nebo. Še malo prej svinčeni krovi so vzblesteli, jambori in jadra so se napeli, belo sonce je šuštelo v zibki. Bila je Noč knjige.

V četrtek, 23. 4. 2015, na Noč knjige, se bosta na Srednji ekonomski šoli Ljubljana odvijala 2 kulturna dogodka. Ob 15. uri bomo pričeli s 5. španskim festivalom osnovnošolcev iHola,Chic@os! in ga končali z zaključno prireditvijo v šolski knjižnici ob 18. uri, ko bo istočasno tudi začetek drugega knjižnega dogodka - Branje pod Roško streho, za srednješolce z Roške, ki bo trajal vse do 01.00 naslednjega dne. Osrednja tema večera je knjiga Miquela de Cervantesa Don Kihot, ki letos doživlja že 400-letnico svoje prve izdaje.

Noč knjige je mednarodni dogodek, s katerim obeležujemo 23. april, svetovni ali mednarodni dan knjige. Njegov namen je z najrazličnejšimi kulturnimi dogodki promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Noč knjige je vseslovenski projekt, ki si prizadeva zajeti celotno območje Slovenije in njena obmejna ozemlja.

Zdenka Sušec, Jasmina Didić Horvat, Brigita Zadnik

 
ROŠKARJI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ ZNANJA EKONOMIJE PDF Natisni
Petek, 10. april 2015, 08:17

Tri naše dijakinje so se v sredo, 8. aprila 2015, udeležile 16. državnega tekmovanja iz znanja ekonomije za ekonomske tehnike. Tekmovanje je potekalo na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju. Tekmovalci so si v času, ko so ocenjevalci pregledovali naloge, ogledali nekatere znamenitosti Kranja.

Dijakinja Maša Mlakar iz oddelka 3. a je za udeležbo na tekmovanju prejela srebrno priznanje. Dijakinji Natalija Žerovnik in Eva Hriberšek, obe iz oddelka 3. a, pa bronasto priznanje.

Za dosežke jim čestitamo.

Tekmovanje ekn

Mentorica Mija Injac Ožbolt

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 20
Št. obiskov strani : 7561351

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?