Nedelja, 19. april, 2015
ses

Prijava

::

Jedilniki

  • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

    Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

     

    Dober tek!

:::

ekonomijada-001.jpg


IMPROKIHOT IN NOČ BRANJA POD ROŠKO STREHO PDF Natisni
Sreda, 15. april 2015, 12:21

banner

V bajnem kraljestvu na dnu morja se je rodil mesec. Nevidna roka ga je obesila na nebo. Še malo prej svinčeni krovi so vzblesteli, jambori in jadra so se napeli, belo sonce je šuštelo v zibki. Bila je Noč knjige.

V četrtek, 23. 4. 2015, na Noč knjige, se bosta na Srednji ekonomski šoli Ljubljana odvijala 2 kulturna dogodka. Ob 15. uri bomo pričeli s 5. španskim festivalom osnovnošolcev iHola,Chic@os! in ga končali z zaključno prireditvijo v šolski knjižnici ob 18. uri, ko bo istočasno tudi začetek drugega knjižnega dogodka - Branje pod Roško streho, za srednješolce z Roške, ki bo trajal vse do 01.00 naslednjega dne. Osrednja tema večera je knjiga Miquela de Cervantesa Don Kihot, ki letos doživlja že 400-letnico svoje prve izdaje.

Noč knjige je mednarodni dogodek, s katerim obeležujemo 23. april, svetovni ali mednarodni dan knjige. Njegov namen je z najrazličnejšimi kulturnimi dogodki promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Noč knjige je vseslovenski projekt, ki si prizadeva zajeti celotno območje Slovenije in njena obmejna ozemlja.

Zdenka Sušec, Jasmina Didić Horvat, Brigita Zadnik

 
ROŠKARJI NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ ZNANJA EKONOMIJE PDF Natisni
Petek, 10. april 2015, 08:17

Tri naše dijakinje so se v sredo, 8. aprila 2015, udeležile 16. državnega tekmovanja iz znanja ekonomije za ekonomske tehnike. Tekmovanje je potekalo na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju. Tekmovalci so si v času, ko so ocenjevalci pregledovali naloge, ogledali nekatere znamenitosti Kranja.

Dijakinja Maša Mlakar iz oddelka 3. a je za udeležbo na tekmovanju prejela srebrno priznanje. Dijakinji Natalija Žerovnik in Eva Hriberšek, obe iz oddelka 3. a, pa bronasto priznanje.

Za dosežke jim čestitamo.

Tekmovanje ekn

Mentorica Mija Injac Ožbolt

 
RAKUGO - japonska stand up komika z Diane Kichijitsu PDF Natisni
Petek, 3. april 2015, 12:36

20150401 092425 1
V sredo, 1. aprila, smo na Roški pod okriljem japonskega veleposlaništva v Ljubljani imeli priložnost gostiti Diane Kichijitsu iz Liverpoola, ki že 25 let živi v Osaki na Japonskem in se poklicno ukvarja z japonsko stand up komiko. Preživeli smo 90 minut nepozabnih trenutkov smeha in igre. Diane nam je na koncu spregovorila še o japonski kulturi in svojem življenju. Strastno rada potuje in je večni optimist. Hvala Diani in hvala japonskemu veleposlaništvu, da so nam omogočili to doživetje.

Zdenka Sušec

unnamedunnamed 1

 
ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ RAČUNOVODSTVA PDF Natisni
Petek, 27. marec 2015, 07:02

V sredo, 25. 3. 2015, so se v znanju računovodstva pomerili dijaki drugih in tretjih letnikov naše šole. V učilnici 126 se je zbralo 16 tekmovalcev in pri boju za najvišja mesta je šlo na tesno.

Državnega tekmovanja iz računovodstva, ki bo 8. aprila v Postojni, se bosta udeležila Selmin Emchoski iz 2. B razreda in Mejdin Tafoski iz 3. B razreda.

Obema dijakoma čestitam in jima želim, da bi Postojno ohranila v čim lepšem spominu.

Mentorica: Lijana Sluga

 
4 ZLATA IN 1 PRIZNANJE ZA SODELOVANJE NA TEKMOVANJU ZA NEMŠKO BRALNO ZNAČKO 2014/15 PDF Natisni
Petek, 27. marec 2015, 07:00

V marcu so dijaki sodelovali pri projektu Epi bralna značka v nemškem jeziku.

Nermin Kaltak in Rasmira Majetić iz 3. A ter Erna Halilović in Lejna Sadić iz 3. B so osvojili zlato priznanje, Martina Trifković iz 2.B pa bo prejela priznanje za sodelovanje.

Iskrene čestitke vsem in veliko veselja in užitkov pri branju še naprej!

Nives Bregar Belingar, prof. nemškega jezika

alt

 
Dijaki Roške na sejmu učnih podjetij v Celju PDF Natisni
Ponedeljek, 16. marec 2015, 06:41
V sredo, 11. marca 2015, so se dijaki dveh učnih podjetij naše šole udeležili 9. mednarodnega sejma učnih podjetij v Celju. Spoznali smo nove poslovne partnerje in sklepali posle. Veliko smo se naučili in družabno preživeli lep sejemski dan.
Mentorja učnih podjetij
Tanja Dovžak
Marjan Škerjanc
IMG 1683
 
XIV. DRŽAVNO TEKMOVANJE MLADIH ZGODOVINARJEV PDF Natisni
Nedelja, 8. marec 2015, 22:01

V soboto, 7. 3. 2015, je potekalo XIV. državno tekmovanje mladih zgodovinarjev na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani. Tema tekmovanja je bila « Rimljani na Slovenskem«. Našo šolo so zastopali Adis Nezović, Špela Kos in Katarina Kunc.

Adis Nezović je dosegel zelo dober rezultat, saj je osvojil srebrno priznanje, Špela in Katarina pa bronasto.

Iskrene čestitke.

Mentorica: Jasmina Didić Horvat

 
ROŠKARJI SI NABIRAJO PRVE DELOVNE IZKUŠNJE V TUJINI PDF Natisni
Sreda, 18. februar 2015, 13:54

Roškarji, dijaki 2., 3. in 4. letnikov, so se v okviru mobilnosti dijakov z namenom strokovnega praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa Erasmus+ odpravili na tritedensko delovno prakso v špansko Sevillo.

IMG 20150217 213916 2

Namen mobilnosti dijakov je spoznavanje evropskega trga dela, razumevanje ekonomske in socialne kulture tuje države ter razvoj dodatnih jezikovnih spretnosti. Ključen element je predvsem prispevek k dobro izobraženi mladini, ki tako stopa prve korake na poti do razvoja bodočih umov in strokovnjakov. Pokukajte, kako se imajo.

picture

 
Haiku 2015 PDF Natisni
Ponedeljek, 9. februar 2015, 06:31

Prijavili smo se na natečaj za najboljši srednješolski haiku v angleščini, ki ga razpisuje Gimnazija Vič Ljubljana. Sodelovali so dijaki 1. a in 4. b razreda.

Haiku je trivrstična pesniška oblika japonskega izvora. Danes velja za najbolj razširjeno pesniško obliko na svetu. Kot kaže, je njena kratka forma, po drugi strani pa filozofska, intuitivna, globoka vsebina, idealna duhovna hrana za sodobnega človeka, ki marsikdaj nima časa opaziti sebe, svojih resničnih potreb in drugih.

Nagrajeni haiku dijaka Ramela Vejapija je bil izbran za objavo v posebnem zborniku.

Podelitev priznanj bo v aprilu 2015 v Cankarjevem domu.

Watching the river.

My mind is slowly fading

into the unknown.

Ramel Vejapi, 4. b

Mentorica: Bojana Dragoš, prof. angleščine

 
ROŠKARJI Z GLAVNIMI IGRALCI FILMA VLOGA ZA EMO PDF Natisni
Sobota, 7. februar 2015, 22:50

Naši dijaki so si v ljubljanskem Koloseju ogledali film Vloga za Emo. Po ogledu jih je čakalo presenečenje, na oder so prišli ustvarjalci filma in glavni igralci, ki so jim predstavili snemanje in glavno sporočilo filma:" Živi svoje sanje tukaj in zdaj." V Kolosej so prišli po nagrado, zlato rolo, priznanje, ki ga Kolosej podeljuje filmom, ki so nastali v slovenski produkciji ali koprodukciji in ki presežejo mejo 25 000 kino gledalcev.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 19
Št. obiskov strani : 7549231

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?