logo podpis

                              EKONOMSKA GIMNAZIJA + EKONOMSKI TEHNIK

Nedelja, 5. julij, 2015

ses fb logo

Prijava

::

Jedilniki

 • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

  Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

   

  Dober tek!

:::Prijave na jesenski rok poklicne mature 2015 PDF Natisni
Ponedeljek, 29. 6 2015, 08:01

Zadnji rok za prijavo na jesenski rok poklicne mature je torek, 7. 7. 2015.

Prijave dijakov 4. letnikov, ki boste 1. opravljali poklicno maturo:
 • preko e-Asistenta izpolnete in natisnete prijavnico k poklicni maturi in jo oddate tajnici ŠMKPM v času uradnih ur (kabinet 18).
 • če se prvič prijavljate, morate prijavnici priložiti fotokopijo osebnega dokumenta s sliko.

Prijave kandidatov, ki se izobražujete ob delu in poklicnega tečaja, ki boste 1. opravljali poklicno maturo: prijavnico dobite na šoli ali jo sami natisnete in izponete. Poleg izpolnjene prijavnice morate oddati tudi:

 • fotokopijo osebnega dokumenta s sliko,
 • fotokopijo spričevala 3. letnika,
 • fotokopijo spričevala 4. letnika,
 • fotokopijo maturitetnega spričevala oz. obvestila o uspehu, če boste uveljavljali ocene določenih predmetov s splošne ali poklicne mature.

Prijavnico in fotokopije dokumentov oddate tajnici ŠMKPM vsak delovni dan od 8.00 do 12.00 v kabinetu 18.

Prijave kandidatov, ki imate popravne izpite ali izboljšujete ocene: kandidati, ki boste v tem roku opravljali popravne izpite ali izboljševali ocene, oddate samo izpolnjeno prijavnico.

Tajnica ŠMKPM: Mateja Berlec
 
Popravni izpiti - spomladanski rok 2015 PDF Natisni
Sreda, 24. 6 2015, 15:11

Popravni izpiti v spomladanskem izpitnem roku trajajo od vključno 30. 6. 2015 do vključno 3. 7. 2015.

Na spletni strani je objavljen le okvirni razpored po predmetih, natančnejši razpored dopolnilnih in popravnih izpitov je objavljen na oglasni deski šole.

Telefonskih informacij o razporedu izpitov ne dajemo.

Želimo vam obilo uspeha pri opravljanju izpitov.

 
EKSKURZIJA V SALZBURG PDF Natisni
Sreda, 24. 6 2015, 11:42

22. 6. 2015 so se Roškarji 1. A in 2. A odpravili na izlet, ki ga je organizirala Srednja ekonomska šola Ljubljana. Prvi postanek smo naredili v mestu Hallein, kjer smo si ogledali solni rudnik in keltsko vas. Navdušeni nad pristnostjo in izvirnostjo rudnika smo se odpravili do Mozartovega mesta – Salzburga. Tam smo obiskali Mozartovo rojstno hišo, si ogledali baročne katedrale, Petrovo cerkev in znamenito pokopališče ter druge posebnosti mesta. Ekskurzija je bila zelo poučna in zanimiva. Tako dijaki kot učitelji smo bili ob povratku na Roško polni lepih vtisov. 

Pripravila: Tea Seliškar Otrin

Srednja ekonomska šola Ljubljana

 
Podelitev spričeval - spomladanski rok poklicne mature PDF Natisni
Sreda, 24. 6 2015, 07:27

Podelitev spričeval in obvestil o uspehu za spomladanskii rok poklicne mature bo v ponedeljek, 6. 7. 2015, ob 11.00 v dvorani na mansardi.

Tajnica ŠMK PM Mateja Berlec

 
Obrazi prihodnosti z Borutom Pahorjem PDF Natisni
Torek, 2. 6 2015, 08:02

V sredo, 27. 5. 2015, smo se dijakinje Srednje ekonomske šole Ljubljana Hanadi Okanović, Katarina Marinović, Laura Voje, Nika Otrin, Katarina Kunc in Aleša Ložar z ravnateljico Andrejo Preskar in mentorico Bojano Dragoš udeležile dogodka Obrazi prihodnosti. Dogodek je organiziral časnik Dnevnik. Na dogodku je vseh 19 gimnazij, ki so sodelovale v projektu Obrazi prihodnosti, dobilo priznanja in praktične nagrade. Vse skupaj je povezoval Klemen Bunderla, nastopil pa je tudi naš znani komik Pižama. Po prireditvi je sledila krajša pogostitev. Ob 12.50 smo se odpravili v predsedniško palačo, kjer so nas pričakali gospod predsednik Borut Pahor in njegovi gostje: smučar Miha Hrobat (svetovni mladinski prvak v superveleslalomu), pianist Urban Stanič (drugo mesto na evrovizijskem tekmovanju mladih glasbenikov v Kölnu) in naravoslovka Maruša Kerenčnik (bronasta medalija na mladinski naravoslovni olimpijadi). Z njimi smo se pogovarjali o naši prihodnosti in težavah pri vključevanju mladih v družbo. Ob koncu prireditve smo dobile tudi priložnosti za fotografiranje s predsednikom. Bila je čudovita izkušnja, kjer smo se ogromno naučile o delu novinarjev in o delovanju časnika Dnevnik. Vse smo zelo hvaležne za to izjemno priložnost. Upamo, da jo bomo še kdaj dobile.

pahor 1pahor 2pahor 3

 
MLADI ROŠKI KREATIVCI PDF Natisni
Petek, 22. maj 2015, 13:56

Za letošnje 4. letnike se je šolsko leto končalo. Ob zaključku smo z dijaki, ki so obiskovali predmet Neposredno trženje, pripravili predstavitev našega celoletnega dela. Dijaki so strnili vse svoje ideje in kreativnost v ustvarjanje novih poslovnih modelov. Pouk je potekal v timih, po metodi Design thinking, v učilnici, kjer so lahko poskušali, ustvarjali in preoblikovali vse svoje zamisli. Nastali so zanimivi in domiselni prototipi, ki so jih na koncu predstavili dijakom-bodočim investitorjem.

Tako so shodili svoje prve korake, v svet trženja svojih izdelkov in sebe. Videli so, da ni lahko.

Zdaj jih čaka naslednji korak - življenje.

Dijaki, vse dobro in veliko inovativnosti v življenju vam želim. Zdenka Sušec, prof.

Sebastjan

Ramel
TortaPrototip ležalnika

 
PONOVNO 1. MESTO NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU MLADI PODJETNIK PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 11:43

Roškarji so se že drugič povzpeli na sam vrh srednješolskega podjetništva. Maja Novak iz 4.b, Gašper Kos iz 3.b in Katarina Kunc iz 2.a so osvojili 1. mesto na 19. državnem tekmovanju Mladi podjetnik, ki ga za srednješolce vsako leto organizira Gea College, s poslovno idejo ARB d.o.o. (zapestnica za detekcijo drog). S svojo odlično in inovativno idejo so prepričali strokovno komisijo, da so naredili najboljši poslovni načrt.

Čestitamo!

Mentorica Zdenka Sušec

Zmagovalna

 
EKONOMIJADA 2015 NA ROŠKI PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 11:17

Srednja ekonomska šola Ljubljana, Roška, je bila med 16. in 18. aprilom gostiteljica mednarodne Ekonomijade 2015, največjega tekmovanja iz znanja ekonomije na srednješolski ravni. Na Ekonomijadi je sodelovalo 10 ekonomskih šol iz 6 držav članic z ozemlja bivše Jugoslavije: Srbije, Makedonije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije. Dogodek, ki se tradicionalno odvija že od leta 2009, je namenjen povezovanju dijakov, tekmovanju iz znanja ekonomije in spoznavanju kulture države gostiteljice. A vsem sodelujočim pomeni mnogo več. Pomeni nam obuditev in ponovno vzpostavitev dobrih odnosov naših držav, saj smo del skupne zgodovine in ozemlja. Pomembno je, da se naši dijaki med seboj spoznavajo, si izmenjujejo izkušnje, ekonomsko znanje, se družijo in tako vzpostavljajo nova prijateljstva in morda tudi odpirajo vrata v prihodnost.

DSC 0897

Prvi dan Ekonomijade je bil namenjen spoznavanju, zato smo po uvodni proslavi, ki je bila na Roški, odšli na sprejem v Mestno občino in nato na ogled Ljubljane. Lepo nas je sprejel tudi župan občine Ljubljana Zoran Jankovič in se pogovarjal z vsemi dijaki. V petek, 17. 4., smo se odpravili proti Primorski, kjer smo se ustavili v Postojnski jami, odšli na ogled podjetja Pipistrel ter obiskali Univerzo na Primorskem. Naše druženje smo zaključili z večerjo na Srednji gostinski in turistični šoli Izola. V soboto pa se je izvajal najpomembnejši dogodek, tekmovanje Pametna ekonomija 2015, na katerem se je pomerilo 9 ekip, ki so bile sestavljene z žrebom. Ekipe so bile poimenovane po slovenskih tradicionalnih simbolih, z namenom povečanja ugleda in prepoznavnosti Slovenije, kot na primer: potica, Lipicanec, Triglav, citre, čipke idr. Zmagala je ekipa Zmaji, ki so jo sestavljali: Martina Spasova (Srednja škola Jane Sandanski iz Strumice, Makedonija), Ljubica Gjorgieva (Roška - Srednja ekonomska šola Ljubljana) in Faris Sefer (Srednja ekonomska škola iz Sarajeva). Zmagovalci so poleg priznanja prejeli še zahvalo za sodelovanje in praktične nagrade slovenskih proizvajalcev.

DSC 0866DSC 0578

Sodelujoče šole: Srednja ekonomska šola Ljubljana, Srednja ekonomska škola iz Sarajeva, Ekonomsko-trgovinska škola iz Tuzle, Prva ekonomska škola iz Zagreba, Ekonomska škola iz Banja Luke, Prva ekonomska škola iz Beograda, Druga ekonomska škola iz Beograda, Ekonomska škola iz Čačka, Srednja ekonomska škola »Mirko Vešović« iz Podgorice, Srednja škola »Jane Sandanski« iz Strumice, Makedonija. Kot pristopna kandidatka pa je dogodku prisostvovala še Srednja škola Novi Marof iz Hrvaške.

DSC 0510DSC 0543

Tea Seliškar Otrin, prof. mag.

 
DIJAKI ROŠKE V LITOSTROJU PDF Natisni
Četrtek, 23. april 2015, 10:57

Gimnazijci Roške - Srednje ekonomske šole Ljubljana so v sredo, 22. aprila 2015 obiskali podjetje Litostroj Power. Ogledali so si več obratov proizvodnje in se seznanili z organizacijo podjetja. Dijaki so bili navdušeni nad dejstvom da podjetje posluje že skoraj 70 let in je zgradilo že več kot 500 malih in srednjih hidroelektrarn po vsem svetu.

Tea Seliškar Otrin, prof. mag.

Vtisi dijakov so:

"Včerajšnja sprememba, da smo namesto pouka v šoli imeli pouk na terenu mi je bila zelo všeč in predlagala bi, da imamo še več takšnih ogledov. Najbolj mi je bil všeč sprehod po tovarni."

dijakinja Medina Kulauzović, 2.a

 

RoškarjivLP

 
IMPROKIHOT IN NOČ BRANJA POD ROŠKO STREHO PDF Natisni
Sreda, 15. april 2015, 12:21

banner

V bajnem kraljestvu na dnu morja se je rodil mesec. Nevidna roka ga je obesila na nebo. Še malo prej svinčeni krovi so vzblesteli, jambori in jadra so se napeli, belo sonce je šuštelo v zibki. Bila je Noč knjige.

V četrtek, 23. 4. 2015, na Noč knjige, se bosta na Srednji ekonomski šoli Ljubljana odvijala 2 kulturna dogodka. Ob 15. uri bomo pričeli s 5. španskim festivalom osnovnošolcev iHola,Chic@os! in ga končali z zaključno prireditvijo v šolski knjižnici ob 18. uri, ko bo istočasno tudi začetek drugega knjižnega dogodka - Branje pod Roško streho, za srednješolce z Roške, ki bo trajal vse do 01.00 naslednjega dne. Osrednja tema večera je knjiga Miquela de Cervantesa Don Kihot, ki letos doživlja že 400-letnico svoje prve izdaje.

Noč knjige je mednarodni dogodek, s katerim obeležujemo 23. april, svetovni ali mednarodni dan knjige. Njegov namen je z najrazličnejšimi kulturnimi dogodki promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Noč knjige je vseslovenski projekt, ki si prizadeva zajeti celotno območje Slovenije in njena obmejna ozemlja.

Zdenka Sušec, Jasmina Didić Horvat, Brigita Zadnik

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 20
Št. obiskov strani : 7580002

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?