Sobota, 31. januar, 2015
ses

Prijava

::

Jedilniki

  • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

    Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

     

    Dober tek!

:::Spletna_stran_1_2.jpg

ŠOLSKO TEKMOVANJE MLADIH ZGODOVINARJEV PDF Natisni
Četrtek, 29. januar 2015, 21:15

V četrtek, 29.1.2015, je potekalo šolsko tekmovanje mladih zgodovinarjev.

Dobitniki bronastega priznanja so: Adis Nezović, 4.b, Katarina Kunc, 2.a, Špela Kos, 4.a, Nataša Mikanović, 1.a, Ramel Vejapi, 4.b, Rebeka Petkovšek, 2.a in Nik Rajterič, 2.c.

Na XIV. državno tekmovanje, ki bo 7. marca 2015 na Srednji zdravstveni šoli, so se uvrstili Adis Nezović, Špela Kos in Katarina Kunc, ki se bodo potegovali za srebrno in zlato priznanje.

Iskrene čestitke!

Mentorica: Jasmina Didić Horvat

 
PODJETNIŠKI MARKETING S KATJO FAŠINK PDF Natisni
Četrtek, 29. januar 2015, 20:35

Katja Fašink je mama, dama z občutkom za lepoto, glasbenica, podjetnica, odlična predavateljica, vodja korporativnega komuniciranja na GEA Collegu in še veliko tega. Njena zgodba je preplet zapletenih plasti življenja, ki jih je sproti spreminjala v dobro, zase in za druge. Dijake Srednje ekonomske šole Ljubljana je med svojim dveurnim predavanjem, pri predmetu Neposredno trženje, v 4. letniku, izzivala s številnimi vprašanji o njihovih željah, ciljih in izhodiščih za uspeh. Spodbujala jih je k zgodnji aktivnosti, delu in oblikovanju poslovnih ciljev. Vse naše življenje je namreč en sam podjetniški marketing, ki se za vsakega od nas začne že zelo zgodaj. Ne strinja se s tem, da nimamo vsi enakih možnosti za uspeh. Nasprotno. Na primeru Šri Lanke in cunamija, ki jih je doletel, je pokazala, kako nekateri ljudje iz tega, kar jim je bilo dano, naredijo zelo veliko, drugi pa malo ali celo nič. Dijakom je zaupala tudi svojo življenjsko izkušnjo, ki je vse prej kot lahka. Uspela je. Borila se je in trdo delala.

Katja, hvala za izzive, spodbude, optimizem in pogum. Zdenka Sušec in dijaki

Katja Fašink

 
XIV. TEKMOVANJE MLADIH ZGODOVINARJEV PDF Natisni
Torek, 27. januar 2015, 22:13

Šolsko tekmovanje bo izpeljano na vseh prijavljenih šolah istočasno, in sicer v četrtek, 29. januarja 2015, med 14.00 in 15.00.

Tema tekmovanja: "RIMLJANI NA SLOVENSKEM"

Prijavljeni dijaki boste pisali enotno testno polo, ki jo bo sestavil organizacijski odbor tekmovanja. Pisali boste v učilnici 35.

Mentorica: Jasmina Didić Horvat

 
Zimski rok poklicne mature 2015 PDF Natisni
Ponedeljek, 26. januar 2015, 10:59

Zimski rok poklicne mature se prične v ponedeljek, 2. 2. 2015.

Pisni izpiti bodo potekali po naslednjem razporedu:

ponedeljek, 2. 2. 2015: slovenščina,

torek, 3. 2. 2015: matematika in angleščina,

sreda, 4. 2. 2015: gospodarstvo.

Več ...
 
MLADIM SE DOGAJA PDF Natisni
Petek, 23. januar 2015, 21:14

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v letu 2015 v okviru svoje blagovne znamke Mladim se dogaja pričela z izvajanjem novega programa, ki naj bi predstavljal podlago za sistematično spodbujanje sodelovanja mladih s podjetji. Namen projekta Izzivi mladim je mlade med 15. in 29. letom starosti spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti ter razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na njihov nadaljnji osebni in poklicni razvoj, podjetjem pa dati možnost pridobitve novih, svežih idej za rešitev njihovega izziva. V prvem sklopu so bile mladim predstavljene metode spodbujanja ustvarjalnosti in inovativnosti, v drugem pa so predstavniki podjetij predstavili problematiko in izzive, s katerimi se srečujejo v okviru svojega poslovanja. Sledilo je skupinsko delo mladih na pripravi celovitih poslovnih modelov, pri čemer so jim v pomoč tudi predstavniki podjetij kot mentorji. Rešitve timov bodo predstavljene vsem udeležencem delavnice. V zaključnem delu, ki bo naslednji konec tedna, bodo imeli mladi individualne pogovore s predstavniki podjetij in se dogovorili za morebitna nadaljnja sodelovanja. Njihova mentorja sta: Lojze Bertoncelj in Matej Golob, lastnika podjetja 30Lean.

Izvrstnega podjetniškega izziva agencije Spirit so se udeležili tudi dijaki naše šole:

Linrong Sang, Nik Rajterič, Klemen Mauko, Anja Pirc, Maja Novak, Rok Kelbič in Nermin Kaltak.

Zdenka Sušec, mentorica

20150123 124408

 
OBRAZI PRIHODNOSTI PDF Natisni
Četrtek, 22. januar 2015, 06:39

Jeseni smo prejeli vabilo časnika Dnevnik na natečaj za gimnazije in se prijavili! V projektu sodeluje 19 slovenskih gimnazij, naša pa je doživela objavo druga po vrsti. V Dnevniku so objavili štiri članke, ki so jih spisale dijakinje 1. a in 2. a: Aleša Ložar, Hanadi Okanović, Katarina Marinović, Laura Natalija Voje, Janja Golja, Katarina Kunc in Hajdi Zajc, dve fotografiji pa je prispevala Nika Otrin.

V trimesečnem projektu, kjer je bil glavni mentor novinar Dnevnika Andrej Brstovšek, smo se srečevali enkrat na teden, se pogovarjali o aktualnih temah in usklajevali mnenja. Dijakinje so šle na teren, raziskale svojo temo, se pogovarjale s sogovorniki, brskale po spletu – pravzaprav opravljale dela, ki jih dnevno opravljajo novinarji. Nato so se usedle in svoje ideje ubesedile, poslale članke teden dni pred objavo in čakale ...

V današnjem Dnevniku, 22. 1. 2015, preberite naslednje članke mladih novinark:

Dom je tam, kjer je tvoje srce

Kako je Linrong postala Katarina

Srednješolska leta: biti doma ali od doma?

Zdrav stas, zdrav jaz

Mentorica: Bojana Dragoš, prof.

 
USTVARJALNIKOV PODJETNIŠKI VIKEND PDF Natisni
Sreda, 21. januar 2015, 23:03

Podjetniški peskovnik Ustvarjalnik organizira podjetniški vikend Startup Days pod pokroviteljstvom predsednika države g. Boruta Pahorja. Dogodek bo potekal v predsedniški palači od 30.1. - 1.2. 2015.

slide

Startup Days

 
LASTNO PODJETJE? ZAKAJ PA NE! PDF Natisni
Četrtek, 15. januar 2015, 20:53

12 dijakov, od 1. do 4. letnika, članov Podjetniškega krožka SEŠLJ, se je z mentorico Zdenko Sušec in prof. Jasmino Didić Horvat udeležilo dogodka Zavoda Mladi podjetnik: Lastno podjetje? Zakaj pa ne!

V nabito polni dvorani Ekonomske fakultete sta nam Til Pleterski in Klemen Ptičak, lastnika podjetja Hood Burger, svetovala, da že od začetka poizkusimo sestaviti ekipo, ki bo zmožna v celoti sama razviti celoten prototip. Pri tem je izredno pomembna tudi strast do tega, kar delaš. Anže Miklavec, ki se je predstavil z izdelkom Goat Mug (skodelica kozji rog), ki je dosegel množično finančno podporo na Kickstarterju pa nam je povedal veliko o tem, kako so se lotili razvijanja izdelka in same kampanje. S prototipom Sipaboards, ki ga je predstavil Tilen Travnik, s katerim se bo v kratkem podal po denar na Kickstarter pa smo nežno deskali po valovih.

20150114 18033220150114 170220

Bravo fantje, za zgled in pogum!

Podjetniški krožek, Srednje ekonomske šole Ljubljana

20150114 170322

20150114 170031

 
POEZIJA NI SPOROČILO: TOMAŽ ŠALAMUN 1941-2014 PDF Natisni
Ponedeljek, 29. december 2014, 23:49

Umrl je pesnik Tomaž Šalamun, "general slovenske avantgarde", eden največjih in tudi v tujini najbolj priznanih slovenskih pesnikov. Star je bil 73 let. Na Srednji ekonomski šoli Ljubljana smo imeli pred leti priložnost, da ga osebno spoznamo. Tomaž Šalamun je bil in ostaja gentleman v vseh ozirih. V čast nam je, da je bil tudi gost naše šole.

65173293 salamun show

Utrga se luč
zdrobi se kamen
skoz tvojo senco steče reka
in tuja sonca vžigajo svetlobo
nihče ne ve kako si prišel tja
toda kjerkoli si
v karkoli so te vpeli
samo to veš
da moraš

(Tomaž Šalamun, Poker 1966)

Kot član skupine OHO, kasneje pa tudi samostojno, je bil povabljen v ZDA, kjer je dve leti delal na univerzi v Iowi, kot gostujoči profesor pa je predaval tudi na univerzah v Alabami, Georgii, Massachusettsu in Tennesseeju. Polovico pesniških zbirk je napisal na ameriških tleh.

O poeziji je dejal: "Poezija ni sporočilo. Sporočila preberete in jih razumete."

Zdenka Sušec

 
ZAKLJUČENA DOBRODELNA AKCIJA "ZA OTROŠKI NASMEH" PDF Natisni
Četrtek, 18. december 2014, 20:09

V sredo, 17. 12. 2014, sta predstavnici Dijaške skupnosti Srednje ekonomske šole Ljubljana, Leja in Medina iz razreda 2. a, izročili zbrana denarna sredstva v dobrodelni akciji "Za otroški nasmeh" predstavnici ljubljanskega Rdečega križa ge. Klari Debeljak.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 18
Št. obiskov strani : 7524828

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?