Petek, 19. december, 2014
ses

Prijava

::

Jedilniki

  • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

    Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

     

    Dober tek!

:::happy2.jpg

ZAKLJUČENA DOBRODELNA AKCIJA "ZA OTROŠKI NASMEH" PDF Natisni
Četrtek, 18. december 2014, 20:09

V sredo, 17. 12. 2014, sta predstavnici Dijaške skupnosti Srednje ekonomske šole Ljubljana, Leja in Medina iz razreda 2. a, izročili zbrana denarna sredstva v dobrodelni akciji "Za otroški nasmeh" predstavnici ljubljanskega Rdečega križa ge. Klari Debeljak.

 
Strokovna ekskurzija v MÜNCHeN PDF Natisni
Četrtek, 18. december 2014, 10:09

Ekskurzija v MÜNCHEN je organizirana za vse dijake 2. B in 2. C razreda.

Zbirališče potnikov bo v torek, dne 23. 12. 2014, ob 3.15 uri,

z odhodom iz avtobusne postaje izpred Izpitnega centra na Roški cesti.

NE POZABITE! Za prehod čez mejo potrebujete veljavni potni list oz. veljavno slovensko osebno izkaznico.

Priporočamo udobna oblačila in obutev primerno letnemu času!

 
Naj poslovna ideja Roške 2014 PDF Natisni
Četrtek, 11. december 2014, 07:20

Podjetniški teden se je zaključil s predstavitvijo 11 najboljših ekip na finalnem izboru Naj poslovne ideje 2014, ki je potekal pred strokovno komisijo. Poslovne ideje so ocenjevali prof. dr. Aleš Vahčič, redni profesor na Ekonomski fakulteti in guru podjetništva v Sloveniji, mag. Tanja Rihtaršič, predavateljica na Gea Colleg, mag. Jana Ravbar, višja svetovalka na CPI, Mladen Dakić, Invest manager na platformi za povezovanje visokotehnoloških podjetnikov in investitorjev COINVEST, Matej Feguš, direktor podjetja DONAR za notranjo opremo in svetovanje, in Roman Gracer, dolgoletni podjetnik ter poznavalec trga dela.

Komisija se je po posvetovanju odločila, da je Naj poslovna ideja 2014 pripadla ekipi 007 STRAW, ki je predstavila odlično poslovno idejo, namenjeno mladim. Drugo mesto je zasedla ekipa, ki je svoj navdih črpala iz neposredne okolice in se bo o njegovem nadaljevanju obrnila tudi na ljubljanskega župana, tretje mesto pa je pripadlo ekipi, ki je predstavila prototip izdelka, ki je namenjen splošni uporabi v vsakem gospodinjstvu.

Več si preberite v članku, ki je bil objavljen v časopisu Dnevnik.

http://www.dnevnik.si/posel/zaposl/zmaga-slamice-ki-zazna-drogo

2014-12-09-6858-1

Iskrene čestitke zmagovalcem in vsem finalistom!

 
Na Roški že tretje leto na lovu za ˝Naj poslovno idejo˝ PDF Natisni
Sreda, 3. december 2014, 14:57

prevod-slike poslovni modelMed četrtkom, 4. decembra, in torkom, 9. decembra, bo na Roški vsak dan med 8.00 in 13.30 uro potekal že 3. Podjetniški teden, ki je namenjen spodbujanju podjetništva in kreativnosti med roškimi dijaki.

Moto podjetniškega pristopa roške šole je: »Svet se ne bo prilagajal nam, temveč se moramo mi aktivirati, da ustvarimo spodbudno in sodobno učno okolje, v katerem bodo mladi imeli motivacijo za učenje ter veselje za pridobivanje novih veščin.«

Podjetniški teden poteka po metodologiji ˝Design thinking˝ z izdelavo prototipa kot rešitve problema in izdelavo Canvas poslovnega modela za izbrano poslovno rešitev.

Podjetniški teden se bo v torek, 9. decembra 2014, zaključil s predstavitvijo najboljših podjetniških idej in razglasitvijo Naj poslovne ideje Roške. Zaključna prireditev se bo odvijala pod budnim očesom strokovne komisije v sestavi: dr. Aleš Vahčič z Ekonomske fakultete, Tanja Rihtaršič z Gea College, Mladen Dakič, Investment manager na platformi za povezovanje visokotehnoloških podjetnikov in investitorjev COINVEST, mag. Jana Ravbar, višja svetovalka za ekonomsko dejavnost na CPI, Matej Feguš, direktor podjetja Donar, in dolgoletni podjetnik Roman Gracer.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

 
DOBRODELNI TEDEN - ZA OTROŠKI NASMEH PDF Natisni
Sobota, 22. november 2014, 19:03

Dijaška skupnost se bo pridružila projektu Dobrodelni teden Rdečega križa Ljubljana

" Za otroški nasmeh", ki bo potekal

od 1. 12. do 5. 12. 2014.

Vsak dijak bo podaril 1 euro za obdaritev otrok iz socialno šibkih družin.

Namen projekta:

Vzgoja mladostnikov za sočutje, solidarnost in pomoč drugemu v stiski.

Razvijati in gojiti socialno rahločutnost in vzpodbujati h konkretnim dejanjem pomoči.

Krepiti kulturo donatorstva.

Mentorica DS Jasmina Didić Horvat

 
PREDAVANJE O KRVODAJALSTVU PDF Natisni
Sobota, 22. november 2014, 18:27

Za dijake 3. in 4. letnikov, ki so starejši od 18. let in so se prijavili na krvodajalsko akcijo, organizira Rdeči križ Ljubljana predavanje o krvodajalstvu.

Predavanje bo v sredo, 26.11. 2014 od 9.40 -10.25 v učilnici 35.

Mentorica DS Jasmina Didić Horvat

 
USTVARJALNIKOV MOTIVACIJSKI BOOTCAMP PDF Natisni
Torek, 28. oktober 2014, 20:39

Od 24. do 26. 10. 2014 je v Novi Gorici potekal Ustvarjalnikov motivacijski bootcamp, ki se ga je udeležilo tudi pet Roškarjev. Dijaki so se srečali z Ustvarjalci iz vse Slovenije, se soočili s strahovi in spopadli z različnimi podjetniškimi ovirami.

 
OBISKALI SMO 12. KARIERNI SEJEM PDF Natisni
Torek, 28. oktober 2014, 20:09

V četrtek, 23. 10. 2014, so dijaki 3. in 4. letnikov obiskali Karierni sejem Moje Delo, na katerem so spoznali, kaj iščejo in ponujajo potencialni delodajalci, ter se udeležili zamimivih kariernih predavanj in obsejemskih aktivnosti.

 
ROŠKARJI NA GAZELI 2014 PDF Natisni
Ponedeljek, 27. oktober 2014, 20:51

Roškarji, člani podjetniškega krožka, so se udeležili prireditve Gazela 2014, ki je potekala v sredo, 22. 10. 2014, v Cankarjevem domu. Spremljale so jih ravnateljica mag. Andreja Preskar ter profesorici Tanja Trček Pelko in Jasmina Didić Horvat. Zlata gazela 2014 je Plastika Skaza d.o.o. iz Velenja, srebrna gazela 2014 podjetje SMT d.o.o. in bronasta gazela 2014 podjetje Cablex Plastik d.o.o.

Zlata gazela 2014: "Podjetje zaznamuje dinamična rast: prihodki iz prodaje so se v petih letih povečali skoraj trikrat, z 8,5 na 24 milijonov evrov. Posluje na mednarodnem parketu, z globalno uveljavljenimi družbami, poleg korporativne je podjetje razvilo dve lastni produktni blagovni znamki. Dodana vrednost se postopoma zvišuje, donosnost kapitala pa je v letu 2013 dosegla 13 odstotkov. Označuje jih jasna strategija, z odličnim menedžmentom. Vodstvo vpeljuje sodobne proizvodne principe, kot so Ikea Way in Toyota Way, ter deluje z velikim občutkom za razvoj sodelavcev in komunikacijo z njimi. Četudi tega ne omenjajo, je prepoznavno, da ima posebno mesto v 170-članskem kolektivu ´spoštljivo in ustvarjalno sodelovanje´. Zanimiv pristop so mini družbe, ki v sodelavcih razvijajo ´podjetnike v podjetju´.Dinamična rast Plastike Skaza je zasnovana na trajnostnem razvoju, partnerstva gradijo na ujemanju vrednot. Verjamejo v znanje in ga s tako imenovanim bench-learningom zajemajo in tudi dajejo v okolje."


Roškarji z go. Tanjo Skaza, direktorico Plastike Skaza.

 
AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO V 2.A RAZREDU PDF Natisni
Nedelja, 12. oktober 2014, 19:40

Dijaki 2.a razreda so v ponedeljek, 6. 10. 2014, sodelovali na delavnici o aktivnem državljanstvu mladih. Tina in Martin iz Mladinskega sveta Slovenije sta dijake z metodami neformalnega učenja spodbujala, da so razmišljali o problemih mladih v njihovem okolju. Vsaka skupina dijakov si je izbrala konkreten družbeni problem in zanj predlagala izboljšavo. Namen delavnice je bil identificiranje mladinske problematike in posredovanje pobud zunanjim akterjem za izboljšanje položaja mladih .

Jasmina Didić Horvat

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 17
Št. obiskov strani : 7513006

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?