Petek, 6. marec, 2015
ses

Prijava

::

Jedilniki

  • Na šoli je organizirana topla malica, ki jo pripravlja Slorest.

    Jedilnik je dostopen v eAsistentu.

     

    Dober tek!

:::
2. skupne govorilne ure v šolskem letu 2014/2015 PDF Natisni
Petek, 6. marec 2015, 09:42

Druge skupne govorilne ure učiteljev na Srednji ekonomski šoli Ljubljana bodo v torek, 10. marca 2015, ob 17. uri.

Oglejte si razpored govorilnih ur učiteljev po prostorih.

Vabljeni!

Prof. Mija Injac Ožbolt

 
Poklicna matura - predpreizkus 14. 3. 2015 PDF Natisni
Sreda, 4. marec 2015, 10:06

Dijake 4. in 5. letnikov obveščamo, da bo v soboto, 14. 3. 2015, potekal predhodni preizkus iz Gospodarstva. Predhodni preizkus je obvezen za vse dijake 4. in 5. letnikov, ki ste oddali predprijavo k poklicni maturi.

Natančen razpored kandidatov po prostorih bo objavljen v soboto, 14. 3. 2015, od 8.00 dalje na oglasni deski za poklicno maturo ob kabinetu 18.

Predhodni preizkus se začne ob 9.00 in traja do 10.40. Kandidati se morate nahajati pred izpitnim prostorom najmanj 15 minut pred začetkom pisanja.

Kandidati morate imeti s seboj osebni dokument s sliko. Kandidati imate lahko med izpitom pri sebi le dovoljene pripomočke: nalivno pero ali kemični svinčnik in žepni kalkutator.

Tajnica ŠMKPM, Mateja Berlec

 
POKLICNA MATURA - PODELITEV SPRIČEVAL ZIMSKI ROK PDF Natisni
Ponedeljek, 2. marec 2015, 07:48

Podelitev spričeval in obvestil o uspehu za zimski rok poklicne mature bo v sredo, 4. 3. 2015, ob 11.00 v učilnici 127.

Tajnica ŠMK PM Mateja Berlec

 
ROŠKARJI SI NABIRAJO PRVE DELOVNE IZKUŠNJE V TUJINI PDF Natisni
Sreda, 18. februar 2015, 13:54

Roškarji, dijaki 2., 3. in 4. letnikov, so se v okviru mobilnosti dijakov z namenom strokovnega praktičnega usposabljanja v tujini v okviru programa Erasmus+ odpravili na tritedensko delovno prakso v špansko Sevillo.

IMG 20150217 213916 2

Namen mobilnosti dijakov je spoznavanje evropskega trga dela, razumevanje ekonomske in socialne kulture tuje države ter razvoj dodatnih jezikovnih spretnosti. Ključen element je predvsem prispevek k dobro izobraženi mladini, ki tako stopa prve korake na poti do razvoja bodočih umov in strokovnjakov. Pokukajte, kako se imajo.

picture

 
Haiku 2015 PDF Natisni
Ponedeljek, 9. februar 2015, 06:31

Prijavili smo se na natečaj za najboljši srednješolski haiku v angleščini, ki ga razpisuje Gimnazija Vič Ljubljana. Sodelovali so dijaki 1. a in 4. b razreda.

Haiku je trivrstična pesniška oblika japonskega izvora. Danes velja za najbolj razširjeno pesniško obliko na svetu. Kot kaže, je njena kratka forma, po drugi strani pa filozofska, intuitivna, globoka vsebina, idealna duhovna hrana za sodobnega človeka, ki marsikdaj nima časa opaziti sebe, svojih resničnih potreb in drugih.

Nagrajeni haiku dijaka Ramela Vejapija je bil izbran za objavo v posebnem zborniku.

Podelitev priznanj bo v aprilu 2015 v Cankarjevem domu.

Watching the river.

My mind is slowly fading

into the unknown.

Ramel Vejapi, 4. b

Mentorica: Bojana Dragoš, prof. angleščine

 
ROŠKARJI Z GLAVNIMI IGRALCI FILMA VLOGA ZA EMO PDF Natisni
Sobota, 7. februar 2015, 22:50

Naši dijaki so si v ljubljanskem Koloseju ogledali film Vloga za Emo. Po ogledu jih je čakalo presenečenje, na oder so prišli ustvarjalci filma in glavni igralci, ki so jim predstavili snemanje in glavno sporočilo filma:" Živi svoje sanje tukaj in zdaj." V Kolosej so prišli po nagrado, zlato rolo, priznanje, ki ga Kolosej podeljuje filmom, ki so nastali v slovenski produkciji ali koprodukciji in ki presežejo mejo 25 000 kino gledalcev.

 
MLADI ROŠKARJI PRENAŠAJO PODJETNIŠKO ZNANJE ŽE NA OSNOVNOŠOLCE PDF Natisni
Petek, 6. februar 2015, 16:25

Zimski dnevi so dolgi in kot nalašč namenjeni temu, da jih pestro zapolnimo s podjetniškimi dejavnostmi. In to smo tudi storili. Odšli smo na Osnovno šolo Oskar Kovačič in z njihovim Podjetniškim krožkom preživeli ustvarjalen vikend. Maja, Nermin in Gašper so se odločili, da nam profesorjem pomagajo pri izpeljavi dogodka in tako prenesejo svoje pridobljeno podjetniško znanje na mlade v osnovni šoli. Izvrstno se se izkazali pri vseh dejavnostih. Oskarjevcem so ponudili kar nekaj igrivih izzivov, ki so jih ti odlično izpeljali. Pomagali so jim iskati ideje in jih tudi usmerjati pri izdelavi prototipov. Na koncu so jim pomagali pripraviti še pitche. V razredu je vrvelo od idej in zamisli. Profesorji smo k dogodku dodali še malo svojega podjetniškega znanja in rodili so se čudoviti rezultati. Nastal je odličen pasji hranilnk, potem naprava za hitro sušenje in lakiranje nohtov ter socialni projekt, ki otrokom na iznajdljiv način pomaga priti do slušalk za glasbo. Vsi smo bili zelo zadovoljni in pošteno utrujeni. Kaj čemo, to je podjetništvo.

Podoben vikend smo roški profesorji jeseni pripravili tudi z Osnovno šolo Antona Martina Slomška na Vrhniki. Podobno veselje, podobni rezultati. Pot, ki vodi preko igre do podjetništva, predstavlja dober izziv za mlade. Ob tem, ko se zabavmo, se učimo zelo temeljnih resnic.

Zdenka Sušec, Jasmina Didić Horvat, Marko Lavrenčič

 
ROŠKARJI NA RADIU SORA PDF Natisni
Sreda, 4. februar 2015, 22:05

Skupina dijakov podjetniškega krožka je danes obiskala lokalno radijsko postajo Radio Sora v Škofji Loki. Dijaki so si ogledali radijsko postajo, g. Uroš Vukašinovič jim je predstavil zaposlene in pojasnil, kaj kdo dela na radiu. Imeli pa so tudi priložnost opazovati pripravo show oddaje z glasbeno gostjo v studiu in jo spremljati v živo. Gospod Marjan Potočnik, direktor Radia Sora, jim je predstavil značilnosti lokalnega radia in dela na radiu. Dijaki so izvedeli, da je za uspeh potrebno verjeti vase, imeti dobre prodajne sposobnosti, socialno mrežo in dober tim sodelavcev. Obisk smo zaključili s pripravo kratkega prispevka o naši šoli.

 
USPEŠNO ZAKLJUČENA DELAVNICA IZZIVI MLADIM PDF Natisni
Torek, 3. februar 2015, 20:13

Projekt Izzivi mladim, ki poteka pod okriljem Javne agencije Spirit, povezuje ambiciozna podjetja in mlade, da bi pridobili sodobna znanja in izkušnje inovativnega reševanja problemov na primeru poslovnih modelov. Dogodka v Ljubljani se je udeležilo 7 naših dijakov, ki so se uspešno vključili v delo ekip in pridobili odlične kompetence na področju inovativnosti, kreativnosti in podjetnosti. Doživeli so tudi prvo izkušnjo oblikovanja poslovnih modelov za določena podjtja, kot so: GoOpti, Montessori, Kompas MTS, Viris.

Podjetja ob tem:

- spoznajo sodobne koncepte vitkega inoviranja,
- evidentirajo svoje razlikovalne kompetence in
- definirajo svoje konkretne izzive 2020.

Dijaki:

- poiščejo nove idejne rešitve za dane konkretne izzive, pripravijo in preverijo konkretne prebojne poslovne modele prihodnosti in jih zadnji dan delavnic predstavijo vodstvom podjetij, ki bodo prispevali.

https://www.facebook.com/pages/Izzivi-mladim/752286194841442

Mladim in malo starjšim se dogaja

Skupinska - zakljucna

 
ROŠKARJI NA PODJETNIŠKEM VIKENDU V PREDSEDNIŠKI PALAČI PDF Natisni
Sobota, 31. januar 2015, 22:38

Dijaki, ki obiskujejo Ustvarjalnikov podjetniški krožek na šoli, ta vikend sodelujejo na Start up Days dogodku v predsedniški palači. O ustvarjalcih in njihovih poslovnih idejah lahko več preberemo v sporočilu za javnost predsednika Boruta Pahorja.

Roškarji med predstavljanjem poslovnih idej.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 19
Št. obiskov strani : 7536541

Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke. Če želite podrobnejše informacije Preberite.

Ali se strinjate s prenosom piškotkov na vašo terminalsko opremo?