2. Podjetniško dopoldne, 13. 12. 2012 - Srednja ekonomska šola Ljubljana

2. Podjetniško dopoldne, 13. 12. 2012

V četrtek, 13. 12. 2012 ob 10. uri, nas je na mansadri obiskal dr. Robert Golob trenutni predsednik uprave družbe Gen-I, ki ji je letos uspelo nemogoče.

Septembra so objavili ponudbo zemeljskega plina, ki je bila več kot 30 odstotkov cenejša od cen dosedanjih dobaviteljev. To je povzročilo plaz nižanja cen pod evropsko povprečje; blagodejna poteza tako za gospodarstvo kot tudi za gospodinjstva.


Golob je leta 1989 diplomiral na fakulteti za elektrotehniko, magistriral tri leta pozneje, doktorski naziv je pridobil leta 1994. Po končanem doktoratu je kot Fulbrightov štipendist gostoval na Georgia Institute of Technology v Atlanti, leta 1997 pa je postal docent na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Leto za tem je bil imenovan za vodjo uspešne pogajalske skupine za vstop Slovenije v Evropsko unijo za področje energetike. Med letoma 1999 in 2002 je opravljal naloge državnega sekretarja za energetiko in sodeloval pri nastajanju ključnih zakonov iz energetike.

Poleg tega je avtor številnih znanstvenih objav in referatov s področja trgov, optimizacije virov energije in načrtovanja elektroenergetskega sistema.

Vodil je številne raziskovalne in industrijsko-aplikativne projekte za potrebe elektrogospodarstva Slovenije.

Leta 2002 je ustanovil podjetje Istrabenz Gorenje (danes IG energetski sistemi) in postal njegov direktor. Golob je izredni profesor na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, v Gen-I pa opravlja funkcijo predsednika uprave družbe. Nominiran je za Delovo osebnost leta.

Dr. Robert Golob pravi:   »Potrebujemo podjetja, ki uspešno poslujejo v dobro vseh. Potrebujemo voditelje, ki bodo skrbeli za dobro vseh, ne le za lasten žep. To naj bodo osebnosti leta. Upam, da bo v to skupino kmalu mogoče uvrstiti tudi katerega od politikov.«

 

 

 

Deli objavo

Skip to content