1. Podjetniški petek, 19. 10. 2012

V petek. 19. oktobra 2012, nas je v okviru projekta “Podjetniški petki” obiskal g. Gorazd PRAH s podjetja Moje delo.com.

Aktualna in zelo živahna predstavitev temeljnih zaposlitvenih kompetenc je potekala na mansardi med 10.00 in 11.30 uro. Gorazd Prah je trenutno eden najbolj obveščenih strokovnjakov s področja uspešnega zaposlovanja in  kariernega coachinga pri nas.

 

Gorazd vodi karierna izobraževanja pri podjetju MojeDelo.com in je avtor Priročnika za sanjsko kariero, ki bo prišel na knjižne police v tem mesecu. Kot karierni coach je pomagal najti in doseči osebne cilje več sto posameznikom, njegov najbolj znan dosežek pa je ustanovitev Sklada dela Prekmurje, ki je v Murski Soboti po stečaju Mure leta 2009 skoraj štiristotim šiviljam pomagal do samozaposlitve in uspešne podjetniške kariere. To še danes velja za enega najbolj uspešnih primerov reševanja problematike strukturne brezposelnosti v EU. Je cenjen predavatelj, ki ga vabijo na konference doma in po svetu, med drugim je bil govornik tudi na TED-u.

Dijakom je zaupal svoj pogled na kariero in iskanje sanjske službe. Dijaki so z velikm zanimanjem prisluhnili njegovemu nazornemu predavanju, saj je odprl vse bistvene točke, ki jih mora danes mladi človek poznati, če želi se želi uspešno vključiti med zaposlene in dolgoročno obdržati svoje delo.  Gorazd je poudaril, da je menjava službe v prihodnosti dejstvo in ne več izbira in  najuspešnejši bodo, ki se bodo vedno znova znali prilagoditi in se bodo nenehno učili.

Ravnateljica, Andreja Preskar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deli objavo

Skip to content