Predstavitev - Srednja ekonomska šola Ljubljana
  Nagovor ravnateljice  

Srednja ekonomska šola Ljubljana, Roška, je šola z dolgoletno tradicijo sodobne usmeritve. Učitelji in ostali zaposleni smo tukaj le z enim namenom, da dijakom ponudimo najboljše. Izbira naše šole, kaže na to, da ste pripravljeni svoje življenje sami kreirati, ga soustvarjati, bogatiti in ne le čakati, da se vam bodo vaše sanje same od sebe uresničile – čestitam vam za pogum in zrelo razmišljanje. Življenje je eno samo sprejemanje odločitev. Vsak dan izbirate med neštetimi možnostmi in kreirate svojo življenjsko zgodbo. So pa ene odločitve veliko pomembnejše od drugih. Pomembno je, da znate izbrati pravo pot po kateri boste hodili, se razvijali in skozi njo rasli. Da izberete tako šolo, kjer bodo vaši potenciali najbolje izkoriščeni in se bodo razvijali v smeri, ki vam je pisana na kožo, kajti kot nas učijo uspešni ljudje, lahko najboljše opravljamo tisto, kar nas veseli, torej tisto, kar nosimo v sebi.

Ravno zato je naša šola najboljša izbira; smo šola, ki ti pomaga, da v sebi odkrivaš svoje talente in ti daje znanje in veščine, ki so potrebne, da se ideja rodi, zaživi, raste in prinaša poslovni uspeh.

Smo tudi šola, ki se izrazito povezuje s prakso. Zavedamo se, da pomen izobraževanja ni le »učenje na pamet, učenje teorije«, temveč pridobivanje uporabnega znanja, ki se v praksi lahko neposredno preveri. Skozi naše projekte, v katerih smo gostili uspešne poslovneže in gospodarstvenike, smo se naučili, katere so tiste potrebne prvine, da človek v življenju uspe. Naj vam naštejem le nekaj ključnih to so znanje, samozavest in ustvarjalnost.

Zakaj znanje? Zato, ker brez specifičnega znanja na svojem področju, brez izstopanja iz množice ni mogoče uspeti. Znanje ne pomeni samih petic in »piflanja na pamet«, znanje ne pomeni, da si priden, ustrežljiv, ampak pomeni, da si odkril, kaj je tisto, v čemer briljiraš in se na tem področju dodatno izobražuješ. Od ideje do zaslužka vodi dolga pot in najpomembnejši in najtrdnejši koraki naprej so vedno narejeni s pomočjo znanja. Tu ni »blefiranja«, v poslu se hitro ugotovi, kdo resnično obvlada in kdo ne. Naši profesorji imajo znanje, ki ga vi potrebujete. Skozi leta šolanja vas bodo po poti do znanja vztrajno in spretno vodili. Naš cilj je, da boste dobili kvalitetno in dovolj obširno znanje ter da ne bo »obležalo v omari«, ampak bo zaživelo in vam v prihodnosti prinašalo uspehe.

Potem je tu samozavest. Ne poznam uspešnega poslovneža, ki ne bi verjel vase in v svoje sposobnosti. Vsakdo, ki želi uspeti, mora aktivno razmišljati o svojem uspehu in verjeti, da si ga zasluži. Zato se že zdaj preizkušajte v različnih delih. Več izkušenj boste imeli, bolj boste zaupali vase, lažje se boste prilagajali na nove situacije. Vse te stvari vam bodo samozavest utrdile, naredile trdno kožo, ki jo boste v današnjem času in predvsem v poslovnem svetu še kako potrebovali.

Med zelo pomembnimi prvinami je tudi ustvarjalnost, o kateri bomo v nadaljevanju več povedali. Gotovo obstajajo stvari, ki jih obvladate veliko bolj kot mi, člani starejše generacije. Mogoče znate lepo risati, pisati, mogoče ste dobri v brskanju po internetu, Facebooku vas zanima moda, šport… Raziskujte svoje interese, sposobnosti in izkoristite jih, to je največ, kar imate in ne pustite, da so vaši darovi neizkoriščeni.

Vedite, da smo družba znanja in le znanje danes šteje. Z ekonomsko podjetniškimi znanji, ki jih boste pridobili pri nas, lahko v življenju opravljate toliko različnih del, na tako različnih področjih. Iz svojega »nepomembnega« hobija, ideje, prebliska lahko ustvarite enkratno poslovno priložnost, ki bo obogatila vas, vaše družine in širšo družbo.

Pri nas boste dobili toliko, kolikor boste pripravljeni vzeti, vendar pa vedite, da tukaj smo za vas. Mi imamo znanje, vi imate ideje. Mi imamo izkušnje, vi imate mladostno igrivost in neustrašnost. Mi poznamo korake, ki vodijo k uspehu, vi ste neponovljiva osebnost z edinstveno mešanico lastnosti, sposobnosti in veščin. Mi imamo dolgoletno tradicijo uspešne in kvalitetne šole, vi ste »svež veter«, ki naša jadra žene naprej. Če naše in vaše kompetence združimo, bomo ustvarili zmagovalno kombinacijo.

Zelo se veselimo sodelovanja z vami. Ni potrebno, da ste popolni, da imate same petice, veselimo se vas, ker vemo, da ste inovativni, ustvarjalni, sposobni in na dobri poti do poklicnega uspeha. Na tej poti vas bomo spremljali in podpirali; želimo si biti vaši prvi partnerji in svetovalci pri vaših vprašanjih in dilemah. Želimo, da skupaj z vami delamo korake v edino pravo smer, v inovativnost, podjetništvo in nenehno kreiranje poslovnih idej.

(Z)Rastite z nami.

                                                                                                         mag. Andreja Tamše, ravnateljica

Skip to content