Krožki - Srednja ekonomska šola Ljubljana
  Krožki  

PODJETNIŠKI KROŽEK
Pri podjetniškem krožku našim dijakom omogočamo prve podjetniške izkušnje in skupaj z njimi gradimo pozitivno podjetniško okolje, podprto z zunanjimi mentorji. V skupini oblikujemo delovni tim in se z raznimi igricami oz. »energizerji« trudimo za skupinsko dinamiko. Mladi spoznavajo, kateri problemi so vredni reševanja, in razvijajo svoje poslovne ideje. Na koncu izdelajo poslovni model, ki ga na podjetniških tekmovanjih tudi javno predstavijo .

KREATIVNA BRALNICA IN USTVARJALNICA
Psssst! Berem. No, in ustvarjam. V ustvarjalnem okolju Makerspaca v šolski knjižnici delajo vsi čuti. To je idealen prostor za spodbujanje naravne ustvarjalnosti in razvijanje talentov. Na krožku se bomo lotili marsičesa: brali bomo in o tem kramljali, naredili bomo scrapbook, izdelovali bomo origamije in še kaj drugega.

ROŠKI ODER
Roški oder je poimenovanje za vokalno-instrumentalno skupino dijakov, ki se v sklopu rednih srečanj pripravljajo na nastope ter aktivno sodelujejo pri izvedbi šolskih ali izvenšolskih prireditev. Dijaki kreativno prispevajo k vsem fazam nastopa:  izbira glasbenih/pevskih točk; pevske, instrumentalne ter skupne vaje; organizacija in časovno usklajevanje; priprava odra za nastop ter prostora za občinstvo; pisanje veznega besedila ter poročila; fotografije ter obdelava fotografij; snemanje prireditve; promocija.

MLADI IN DENAR
Druženja v okviru krožka Mladi in denar so zabavna in igriva. Gostimo podjetnike in se naučimo marsičesa, npr.:

  • Kaj moram spremeniti, da bomo imeli več denarja.
  • Kako privarčujemo za nov telefon, avtomobil …
  • Kako z načrtovanjem izdatkov prihranimo 20 odstotkov na mesec.
  • Kako z delnicami pridemo do zaslužka.

POHODNIŠTVO
Kdor dela, potrebuje tudi sprostitev. Pri pohodništvu se naučiš, kako pomembna sta priprava in načrt poti za odhod v hribe. Pohodništvo zahteva predvsem fizični in manj psihični napor, a na vrhu utrujenost hitro mine in pripravljena malica nam vrne moči. Ne pozabimo pa tudi na fotografije narave in okolice – te so še posebej veličastne. V spremstvu gorskega vodnika se bomo družili in skupaj odkrivali lepote slovenskih vrhov.

General Rudolf Maister nas je navdušil

Letos praznujemo 150. letnico rojstva in 90. letnico smrti velikega Slovenca, generala Rudolfa Maistra - Vojanova, pesnika, bibliofila in hkrati borca za severno mejo.  Generalu Maistru in njegovim borcem se lahko zahvalimo, da sta Maribor in Štajerska ostala del Slovenije. V okviru krožka Kreativna bralnica in ustvarjalnica smo zato v...

Obisk Plečnikove hiše in muzeja v Ljubljani

Člani  krožka Kreativna bralnica in ustvarjalnica smo se skupaj z mentorji, 16. decembra, odpravili na ogled hiše enega najbolj znanih slovenskih arhitektov, Jožeta Plečnika. V letu 2022 je minilo 150 let od njegovega rojstva, zato smo se toliko bolj poglobili v njegov način življenja. Mnogi mislijo, da je njegova...

Skip to content