Krožki - Srednja ekonomska šola Ljubljana
  Krožki  

PODJETNIŠKI KROŽEK
Pri podjetniškem krožku našim dijakom omogočamo prve podjetniške izkušnje in skupaj z njimi gradimo pozitivno podjetniško okolje, podprto z zunanjimi mentorji. V skupini oblikujemo delovni tim in se z raznimi igricami oz. »energizerji« trudimo za skupinsko dinamiko. Mladi spoznavajo, kateri problemi so vredni reševanja, in razvijajo svoje poslovne ideje. Na koncu izdelajo poslovni model, ki ga na podjetniških tekmovanjih tudi javno predstavijo .

KREATIVNA BRALNICA IN USTVARJALNICA
Psssst! Berem. No, in ustvarjam. V ustvarjalnem okolju Makerspaca v šolski knjižnici delajo vsi čuti. To je idealen prostor za spodbujanje naravne ustvarjalnosti in razvijanje talentov. Na krožku se bomo lotili marsičesa: brali bomo in o tem kramljali, naredili bomo scrapbook, izdelovali bomo origamije in še kaj drugega.

MLADI IN DENAR
Druženja v okviru krožka Mladi in denar so zabavna in igriva. Gostimo podjetnike in se naučimo marsičesa, npr.:

  • Kaj moram spremeniti, da bomo imeli več denarja.
  • Kako privarčujemo za nov telefon, avtomobil …
  • Kako z načrtovanjem izdatkov prihranimo 20 odstotkov na mesec.
  • Kako z delnicami pridemo do zaslužka.

POHODNIŠTVO
Kdor dela, potrebuje tudi sprostitev. Pri pohodništvu se naučiš, kako pomembna sta priprava in načrt poti za odhod v hribe. Pohodništvo zahteva predvsem fizični in manj psihični napor, a na vrhu utrujenost hitro mine in pripravljena malica nam vrne moči. Ne pozabimo pa tudi na fotografije narave in okolice – te so še posebej veličastne. V spremstvu gorskega vodnika se bomo družili in skupaj odkrivali lepote slovenskih vrhov.