2. DAN podjetniškega tedna, 4. 12. 2012 – CREATIVE THINKING in ŽIVA KNJIŽNICA - Srednja ekonomska šola Ljubljana

2. DAN podjetniškega tedna, 4. 12. 2012 – CREATIVE THINKING in ŽIVA KNJIŽNICA

Dopoldne v sliki in besedi:

V okviru drugega dne, v našem podjetniškem tednu, smo nadaljevali s projektnim delom po učilnicah. Že zgodaj zjutraj je na mansardi za vse vodje projektnih skupin potekala delavnica Creative Thinking, ki sta jo izvajala dr. Anja Svetina Nabergoj in Blaž Zupan iz Ekonomske fakultete v Ljubljani. Dijaki so po omenjeni metodi iskali nove, praktične in kreativne rešitve za različne probleme in vprašanja. Pri metodi Design Thinking gre za vzpostavitev idej, ne za analitično razmišljanje. Potrebno je združiti empatijo, kreativnost in racionalnost. Na koncu dijaki razvijejo prototip za rešitev problema. Metoda odpravlja strah pred neuspehom in spodbuja sodelovanje pri razmišljanju. Razmišljati zunaj polja znanega okolja lahko privede do zelo kreativnih rešitev.

 

Popoldne v sliki in besedi:

V šolski knjižnici je popoldne potekala prireditev Živa knjižnica, kjer so se povabljenim osnovnošolcem in našim dijakom predstavili bivši dijaki naše šole, ki so že zaključili šolanje in sedaj delujejo v različnih poklicih. Z mladimi so podelili svoje študijske in delovne izkušnje, opozorili na pomembnost veselja do tega, kar človek v življenju počne, na pomen tujih jezikov in znanja. Z dijaki se je pogovarjala knjižničarka Zdenka Sušec. Z nami so bili Gašper Jamšek, Gregor Verbajs, Mateja Sečko, Domen Vertačnik, Simon Turek in Željka Kitić.
Vse navzoče sta pozdravila tudi ga. ravnateljica Andreja Preskar in Matija Goljar, učitelj podjetništva na Srednji ekonomski šoli Ljubljana. V drugem delu se nam je pridružil še Boštjan Romih (znani TV voditelj), ki je v sproščenem in prijetnem vzdušju spregovoril o retoriki in pomembnosti dobre komunikacije. Mladi so ga imeli možnost vprašati vse, kar so želeli izvedeti o govornem področju in nastopanju pred ljudmi. Popoldne je minilo v toplem in prijateljskem vzdušju.

Zdenka Sušec

 

 

 

 

 

 

 

Deli objavo

Skip to content