4. podjetniški petek 16. 3. 2012 – Matjaž Gantar - Srednja ekonomska šola Ljubljana

4. podjetniški petek 16. 3. 2012 – Matjaž Gantar

D 14.11.05 MATJAZ GANTAR - KD FOTO: ALES BENOV petek 16. marca  2012 je našo šolo v okviru Podjetniških petkov  obiskal  Matjaž Gantar, solastnik in predsednik upravnega odbora skupine KD Group.

Srečanje z njim  je potekalo na mansardi. Z nami je delil veliko zanimivih izkušenj in podjetniških misli.

V življenju je potrebno narediti samo eno raziskavo: ugotoviti moraš, kaj te veseli! Ta svet je narejen za povprečne ljudi. Čudežnih otrok ni. Nadarjenost ne odtehta. Delo odtehta vse. Delati nekaj, kar te ne zabava pa je “suffer”. Pozabite vse ostalo. Če ti ne uspe dobiti mesta, ki si ga želiš, se nikar ne zadovolji s čimer koli. Raje izpusti eno leto. Ali pa dve. Se boš že zrinil k delu, ki te zanima. Pa četudi nimaš dovolj “točk”. Najdi si metodo pa boš prišel zraven. Spusti se v tisto, kar bi v življenju rad počel. To je moje sporočilo.

Formula za uspeh: razumevanje + pogum (upati si) + delo

Znanje je zelo pomembna stvar in izobrazba je pomembna!

Matjaž Gantar je že kot najstnik vodil knjigovodstvo za očetovo obrt. Pri sedemnajstih se je pridruži kultnemu ljubljanskemu pank bendu Lublanski psi. Kot študent je tudi obiskoval Ekonomsko fakulteto. Po opravljeni vojaščini je postal obrtnik. Ker se mu je zdelo polaganje keramike premalo donosen posel se je zaposlil v podjetju KOMPAS in kmalu postal samostojni borzni posrednik. Tudi to službo je zamenjal in se posvetil vzajemnim skladom tako, da je s prijateljem ustanovil prvi vzajemni sklad v Sloveniji – Galileo. Marca 1994 je ustanovil družbo za upravljanje investicijskih skladov KD (Kmečka družba), ki se kasneje preimenju v KD Group. Od tod gre njegova poslovna pot z vrednostnimi papirji strmo navzgor. Postane eden najbogatejših Slovencev.

 

 Zdenka Sušec

 

 

 

 

 

 

casino siteleri

Deli objavo

Skip to content