12. mednarodni sejem učnih podjetij - Srednja ekonomska šola Ljubljana

12. mednarodni sejem učnih podjetij

V torek, 13. 2. 2018, smo se v Celju udeležili 12. mednarodnega sejma učnih podjetij, katerega organizatorici sta Centrala učnih podjetij Slovenije in Ekonomska šola Celje. Na sejmu je razstavljalo 50 učnih podjetij iz Slovenije in tujine. Dijaki programa ekonomski tehnik so se bodo pomerili v izvirnosti poslovne ideje in sejemskem nastopu. Njihove predstavitve je ocenjevala štiričlanska komisija. Sejma so se udeležila 3 UP iz Roške.

Učno podjetje Woodko, d. o. o., se ukvarja z glampingom in prodajo unikatnih lesenih izdelkov iz slovenskega lesa. Smo glavni ponudnik glampinga na Notranjskem. Nastanitev ponujamo ob jezeru na Rakitni, ki poleg lahkega in hitrega dostopa ponuja tudi zdravilno klimo za dihala. Na sejmu UP v Celju smo ustvarili 61.860,00 EUR prihodkov. Najuspešneje smo tržili glamping, ki je bil za marsikaterega obiskovalca še vedno nekaj nepoznanega.

Mentorica: Tanja Trček Pelko

Učno podjetje Večno Mlad, d. o. o., se ukvarja s prodajo kozmetičnih izdelkov in hkrati s turističnimi aranžmaji, ki temeljijo na sprostitvi, vse z namenom doseganja cilja, da bi naše telo izgledalo večno mlado. Spoznali smo, da je ta trend danes izjemno popularen, predvsem izjemno aktualen v času teh. Skozi prodajo smo spoznali, da znamo prodajati, da znamo privabiti kupce in se predvsem naučili veliko novega.

Mentor: Matic Pilko

Učno podjetje Opremi.mi, d. o. o., je na sejmu UP pripravilo svojo stojnico in trgovalo z drugimi učnimi podjetji in z obiskovalci. Naša dejavnost je prodaja opreme. Prodajali smo stanovanjsko, računalniško, pisarniško in opremo za zabave. Ustvarili smo 11.000 EUR prometa. S sejma prinašamo lepe občutke in se ga bomo drugo leto ponovno udeležili.

Mentor: Ivan Trstenjak

Deli objavo

Skip to content