D.School na Roški s Katy Kavanaugh, MA Stanford - Srednja ekonomska šola Ljubljana

D.School na Roški s Katy Kavanaugh, MA Stanford

V ponedeljek, 5. 2. 2018, smo na Srednji ekonomski šoli Ljubljana gostili gospo Katy Kavanaugh, priznano trenerko Design thinkinga, MA Stanford, ki je za udeležence izobraževanja pripravila tudi delavnico. Katy Kavanough je delavnico izvedla na povabilo ravnateljice mag. Andreje Preskar, Fundacije Trump v okviru projekta RAISE UP, ki ga je sofinanciralo veleposlaništvo ZDA v Sloveniji.
 
Design thinking metodologija je v svetu zelo priznana in razširjena metoda za reševanje problemov na dizajnerski način. Razvili so jo na Univerzi Stanford v ZDA, od koder se je kmalu razširila po celem svetu. Metodo Design thinking uporabljajo tudi številne šole. V Sloveniji je z uvajanjem metode pričela Srednja ekonomska šola Ljubljana, ki jo v pouk uspešno vključuje vse od leta 2011.
 
V uvodnem nagovoru sta nas pozdravili mag. Andreja Preskar, ravnateljica Srednje ekonomske šole Ljubljana, in mag. Marina Trampuš iz Fundacije Tramp; ustanova za izobraževanje. Ga. Maja Krušič Šega iz MIZŠ nam je spregovorila o uvajanju podjetnosti v slovenske šole in o storjenih aktivnostih na tem področju. Dr. Aleš Vahčič, profesor na Ekonomski fakulteti, pa je spregovoril o pomenu razvijanja podjetnosti med mladimi in prenosu d.School metode v učni načrt. O pozitivni izkušnji uporabe Design thinking metode na Srednji ekonomski šoli Ljubljana so spregovorili Zdenka Sušec, učiteljica, Maja Novak, študentka Gea Collega in nekdanja dijaka SEŠ Ljubljana, in Gašper Kos, študent Gea Collega in nekdanji dijak SEŠ Ljubljana.
 
Delavnica s Katy Kavanough se je zaključila z zelo pozitivno izkušnjo in v prijetnem vzdušju. Udeleženci izobraževanja, po večini srednješolski učitelji, si želijo še dodatnega poglabljanja v metodologijo.
 
Zdenka Sušec, učiteljica, Srednja ekonomska šola Ljubljana      

Deli objavo

Skip to content