Dijaki in učenci ponovno Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti

Srednja ekonomska šola Ljubljana – Roška tudi v šolskem letu 2016-2017  sodeluje v projektu Javne agencije SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj: Mladim se dogaja –  Dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah. V projektu sodelujejo tri šole Srednja ekonomska šola Ljubljana, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje in Osnovna šola Oskarja Kovačiča iz Ljubljane. Projekt predvideva tri srečanja v obsegu 22 ur.

Prvo srečanje je potekalo v soboto, 1.10.2016, na OŠ Louisa Adamiča Grosuplje. Po uvodni predstavitvi projekta, predstavitvi mentoric in zunanjega mentorja g. Roka Zevnika in motivacijskem nagovoru ravnateljice gostujoče šole, ga. Janje Zupančič, smo odšli na šolsko igrišče, ki je bilo obsijano s soncem. Le tam so nas naši študentski mentorji Maja, Rok in Gašper zbudili z jutranjimi »energizerji«. Sledilo je spoznavanje udeležencev.

V nadaljevanju nam je zunanji mentor Rok Zevnik predstavil podjetniške pojme in študije primerov mladih podjetnikov, ki so uspeli s svojimi poslovnimi modeli. Največ veselja, igrivosti in aktivnega dela so dijaki in osnovnošolci, ki so prevladovali, pokazali ob igrah za sproščanje misli in oblikovanje timov.

          louis_1 louis2

Pred kosilom so udeleženci predstavili svoje probleme/ideje in nato  glasovali za probleme, ki so se jih najbolj dotaknili. V popoldanskem času so po predstavitvi metodologije Design Thinking in Lean Canvas v mešanih timih iskali tri podrobnejše vidike izbranega problema, uporabnike oziroma stranke in predlagali rešitve problemov. Pri tem smo jim pomagali zunanji mentor, mentorice in študentski mentorji. Do naslednjega srečanja, ki bo 15.10. 2016 na OŠ Oskarja Kovačiča v Ljubljani, morajo timi opraviti intervjuje s potencialnimi uporabniki oz. s strankami.

          louis3 louis4

Srečanje smo zaključili v igrivem razpoloženju saj so jim študentski mentorji pripravili Misijo  podjetniških izzivov.

 

                                                                             mentorici: prof. Jasmina Didić Horvat in prof. Tanja Trček Pelkospiritministrstvo-za-gospodarstvo

 

Deli objavo

Skip to content