Erasmus + izobraževanje za učitelje v Exetru

V okviru projekta Erasmus+ se je 10 učiteljev iz Slovenije udeležilo sedemdnevnega izobraževanja za startup v Exetru. Izobraževanje je potekalo v angleškem jeziku. Srednjo ekonomsko šolo Ljubljana sta zastopali profesorici Zdenka Sušec in Jasmina Didić Horvat.

Corkscrew Startup School v Exetru je dinamično podjetniško okolje in obenem coworking place – Generator Hab. Oboje je ustanovil podjetnik Neil Finnie, ki ima bogate izkušnje mentoriranja na področju startupov.  Meni, da je business startup potovanje učenja, ki mora  vključevati tako profesionalne kot osebnostne veščine. Corkscsrew je varno in podporno okolje, ki omogoča pridobivanje in učenje novih veščin in prvih korakov v svet startupov.

Corkscrew razmišljanje in kreativno reševanje problemov je leta 1943 razvil in uporabil Winston Churchill, ko je s to metodo uspel najti inovativno rešitev, s katero je Amerika premagala naciste. Šlo je za spremembo mišljenja in iskanje inovativnih, nekonvencionalnih rešitev, kako premagati nasprotnika, kako narediti več z manj.

Danes živimo v času, ki nujno potrebuje spremembo mišljenja, razvijanje kreativnosti in iskanje vedno bolj inovativnih idej za lažje in hitrejše prilagajanje spremembam  v okolju ter osebnem življenju. Potrebujemo veščine, s katerimi se bomo znali spopasti z izzivi življenja.

1

Tečaj Corkscrew Startup School Exeter je bil za nas učitelje enkratna in neprecenljiva izkušnja, kjer smo se srečevali z neposrednimi izzivi in novo metodologijo, ki je vezana na kreativno delovno okolje.

Lastnik Neil Finnie je poleg znanja in veščin poudarjal prav to: pomembnost okolja, ki nudi vso potrebno delovno podporo in kjer vlada zelo dobro sodelovanje med različnimi profili ljudi. Osebni odnosi med ljudmi, ki delajo v Hubu ali pridejo na tečaje, niso nič manj pomembni kot njihovo profesionalno znanje.

3

V Corkscrew Generator Hubu smo bili zato vsi učitelji deležni izjemno stimulativnega vzdušja za delo, človeške naklonjenosti in podpore. Pridobili smo nove veščine in znanja, s katerimi bomo nadaljevali v svojem delovnem okolju med dijaki. Počutili smo se kot ena velika učeča se družina. To pa je tudi poslanstvo Corkscrew Startup šole Exeter.

2

Zdenka Sušec in Jasmina Didić Horvat, Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content