Evin dan na DELOVNI PRAKSI V VALENCIJI - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Evin dan na DELOVNI PRAKSI V VALENCIJI

Zaključuje se drugi teden delovne prakse v Valenciji. Če vas zanima, kako izgleda praksa v tujini, si preberite Evin dnevnik in si oglejte njeno fotozgodbo.

 
Eva

Vstanem ob 7.20. Najprej razmislim, kaj bom oblekla. Vedno izberem oblačila, ki so primerna za poslovni bonton, a so še vedno mladostniška. Nato si uredim frizuro in nanesem make-up. S cimro Natalijo potem skupaj zajtrkujeva. Zajtrk je drugačen, kot sva ga vajeni doma — vedno sladek in namesto kruha jeva prepečenec. V času opravljanja prakse živiva pri ge. Mariji Dolores Garcia, ki skrbi za naju in nama pripravlja vse obroke.

1 2 3

4 5

Vzamem malico in se odpravim proti avtobusni postaji. Tam se dobiva s Kim in se skupaj odpeljeva proti službi. Pot do službe traja približno 20 minut in ob 9.00 se začne moj delovni dan. Delam v podjetju Las Naves, ki je sestavljeno iz več manjših podjetij, pravzaprav je to nek zaganjalnik za mlada podjetja. Moje podjetje Itlook se ukvarja z izdelovanjem igric za IOS in Android. Jaz delam v marketingu, kjer iščem različne spletne strani, preizkušam nove igrice in jih ocenjujem.

6 7 8

9 10 11

Ob 10.30, ko imamo s sodelalci malico, si privoščim rogljič in kavo. Najbolj priljubljen in zanimiv sodelavec je Samba (ko si boste ogledali fotografijo, boste vedeli zakaj). S sodelavci se zelo dobro razumemo, pa tudi šef je do naju zelo prijazen. S Kim sva celo na prvi sliki naslovnice na spletni strani njegovega podjetja.

12 13 14

15 16 17

18 19 20

21 22 23

o malici nadaljujem z delom, nato se ob 14.00 odpravim domov. Po poti do avtobusne postaje pojem malico, ki mi jo zjutraj pripravi ga. Marija Dolores. Hitro odhitim domov, se preoblečem in nadaljujem z odkrivanjem Valencije. S Kim se radi posladkava, zato si pogosto privoščiva kakšen cupcake. Nadaljujeva z ogledovanjem Valencije. Hodiva po ulicah, opazujeva zanimive izložbe in trgovinice ter uživava v sončku.

24 25 26

27 28 29

30 31

Dan se prevesi v noč in odpraviva se proti domovanju naše spremljevalke ge. Ane Sušec. Tam se zberemo vsi Roškarji, ki smo na praksi, in si izmenjamo vse zanimivosti iz službe. Večer zaključimo s skupno večerjo, potem pa se odpravimo domov.

33 34

35 36

Eva Hriberšek, 4. a

Ana Sušec, Srednja ekonomska šola Ljubljana

      

 

 

 

Deli objavo

Skip to content