IMPROKIHOT IN NOČ BRANJA POD ROŠKO STREHO - Srednja ekonomska šola Ljubljana

IMPROKIHOT IN NOČ BRANJA POD ROŠKO STREHO

V bajnem kraljestvu na dnu morja se je rodil mesec. Nevidna roka ga je obesila na nebo. Še malo prej svinčeni krovi so vzblesteli, jambori in jadra so se napeli, belo sonce je šuštelo v zibki. Bila je Noč knjige.

V četrtek, 23. 4. 2015, na Noč knjige, se bosta na Srednji ekonomski šoli Ljubljana odvijala 2 kulturna dogodka. Ob 15. uri bomo pričeli s 5. španskim festivalom osnovnošolcev iHola,Chic@os! in ga končali z zaključno prireditvijo v šolski knjižnici ob 18. uri, ko bo istočasno tudi začetek drugega knjižnega dogodka – Branje pod Roško streho, za srednješolce z Roške, ki bo trajal vse do 01.00 naslednjega dne. Osrednja tema večera je knjiga Miquela de Cervantesa Don Kihot, ki letos doživlja že 400-letnico svoje prve izdaje.

Noč knjige je mednarodni dogodek, s katerim obeležujemo 23. april, svetovni ali mednarodni dan knjige. Njegov namen je z najrazličnejšimi kulturnimi dogodki promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Noč knjige je vseslovenski projekt, ki si prizadeva zajeti celotno območje Slovenije in njena obmejna ozemlja.

Zdenka Sušec, Jasmina Didić Horvat, Brigita Zadnik

 

 

 

 

 

 

Deli objavo

Skip to content