Kako zaslužiti s pomočjo interneta in se zraven še super imeti. - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Kako zaslužiti s pomočjo interneta in se zraven še super imeti.

Pred kratkim smo na naši šoli gostili zanimivega gostujočega predavatelja, ki je našim učencem povedal veliko zanimivih informacij na temo, kako je možno zaslužiti na internetu in se zraven še super imeti.

Naš gost je bil Tomaž Gorec, ki je strokovnjak na področju spletnega oglaševanja in optimizacije spletnih strani za Google. Tomaž Gorec piše dva zanimiva bloga in sicer www.zasluzek.org, katerega je tema internet in www.tomazgorec.si, kjer piše predvsem o svojih potovanjih.

Na predavanju nam je Tomaž Gorec predstavil zanimive priložnosti, kako je možno zaslužiti s pomočjo interneta. Predstavil nam je svoj projekt, kjer piše spletni turistični vodič za otok Krk. Še posebej je bilo učencem všeč tisti del predavanja, katerega tema je bila, kako zaslužiti z objavljanjem video posnetkov na socialnem omrežju Youtube.

Izvedeli smo kaj je optimizacija spletnih strani in zakaj je tako zelo pomembno, da se spletna stran nekega podjetja uvršča na prvi strani Googla. To je področje, ki ima zelo velik potencial. Na tem področju, je vsako leto več povpraševanja po teh storitvah in se vsako leto odpira veliko novih delovnih mest.

Tomaž Gorec nam je na praktičnih primerih predstavil, kako je možno svoj hobi spremeniti v posel. Ni namreč lepšega, kot delati tisto, kar te veseli in ob tem še zaslužiti.

Glede na to, da je Tomaž Gorec že več kot 25 let podjetnik in ima na področju podjetništva veliko izkušenj, nam ga je bilo v veselje poslušati. Slike si lahko ogledate tudi na Instagramu: https://www.instagram.com/p/BbTxBr8B2O2/?taken-by=roska_ses_ljubljana

Objavila: Tea Seliškar Otrin, Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content