Naj poslovna ideja Roške - Srednja ekonomska šola Ljubljana

“Naj poslovna ideja Roške” je Odkrij skrito

Srednja ekonomska šola LjubljanaMed 17.12. in 23.12.2015 se je na Srednji ekonomski šoli Ljubljana odvijal že 4. tradicionalni podjetniški teden. Namen je, da se dijaki med seboj (med razredno) družijo, raziskujejo potrebe na trgu, iščejo rešitve in možne priložnosti oziroma ideje, s katerimi bi nenazadnje lahko rešili svet. Predvsem pa želimo med dijaki razviti večjo mero inovativnosti in kreativnosti pri podjetništvu. Ideje so poglobljeno razdelali s Canvas modelom in si ob koncu pridobili tako znanja kot izkušnje s predstavitvijo idej oziroma “pičanjem”. Letos smo k sodelovanju povabili tudi podjetje Halcom d.d., katere smo vključili v skupino dijakov, ki so se za podjetniški teden poenotili s podjetjem in predpostavljali da delujejo v razvojnem oddelku podjetja Halcom. Ideje ki so jih predlagali Roškarji Halcomu so bile po besedah g. Primoža Zupana, vodje Halcom Studia, Idea Managerja, navdušujoče in si želijo, da bi še sodelovali v prihodnje. 

SEŠLJ

23.12.2015 se je podjetniški teden zaokrožil tako, da so se sprva iz skupin na Mansardi šole predstavile le najboljše projektne skupine (11 skupin), ob 14. uri pa je sledila slavnostna razglasitev “Naj poslovne ideje Roške”. V strokovni komisiji smo gostili slednje goste: dr. Rok Stritar, profesor na katedri za podjetništvo na Ekonomski fakulteti, mag. Jana Ravbar, višja svetovalka področja na CPI, Roman Gracer dolgoletni podjetnik, Mladen Dakić projektni manager in Boris Kunilo področni podsekretar iz SPIRIT Slovenija – Sektor za spodbujanje podjetništva, inovativnosti in tehnološkega razvoja.

SEŠLJV finalu je bilo 11 skupin z inovativnimi idejami. Zmagala je ideja Odkrij skrito, katero so pripravili dijaki Gašper Korošec 5 A, Tamara Sterle 5 A, Tijana Petrovič 5 A in Lucija Petretič 3 A. Mentorici zmagovalnim dijakom sta Mija Injac Ožbolt, prof. in Tanja Dovžak, prof. Drugo mesto je zasedla ideja VBR DiSiCAN, katero so pripravili dijaki: Tanaja Žagar Thaler 3 A, Petra Marassi 3A, Tamara Fiorelli 3A, Ivana Fajt 3A, Mark Marussig 2B in Lea Mehić 3A. Mentorji so bili:  Zdenka Sušec, prof., Jasmina Didić Horvat, prof. in Marko Lavrenčič mentor start up-om, pobudnik metode Design thinking in podjetniški mentor. Ideja ki je zasedla 3. mesto pa je Stranišče za pse, katerega so pripravili dijaki: Lorina Kastelic 2A, Nik Dobnikar 2B, Julija Urbančič 3A, Rada Stojić 3B, Tajda Kavčič 4A in Sajra Jusić 2B. 

Srednja ekonomska šola LjubljanaZmagovalnim idejam kot tudi ostalim čestitamo, saj so vsi izkazali veliko mero inovativnosti in kreativnosti!

Za konec bi le še dodali nekaj anonimnih misli naših dijakov po končanem podjetniškem tednu:

“Všeč mi je bila organizacija dogodka in prijetno vzdušje med delom.”

“Tekom podjetniškega tedna smo se spoznavali iz različnih letnikov, naučili smo se timskega dela in Canvas.”

“Všeč mi je bilo da smo lahko prosto razmišljali in si domislili nekaj novega. Všeč mi je bilo tudi, da smo delali v skupinah in sodelovali.”

Srednja ekonomska šola Ljubljana

Roška

 

 

 

 

 

 

 

Pripravila: Tea Seliškar Otrin, prof.mag., Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content