Najboljši so pobegnili iz sobe in uživali na obisku v Pekarni Pečjak - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Najboljši so pobegnili iz sobe in uživali na obisku v Pekarni Pečjak

Zmagovalni tim SPIRIT-ovega projekta Z Ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti Natalija Nedeljkovič (SEŠ LJ), Sara Matjaž (OŠ Oskarja K.), Neža Istenič (OŠ Oskarja K.) in Nejc Tacar (OŠ Louisa A.) so se preizkusil v posebnem izzivu – pobegu iz sobe v eni uri. Obiskali so Escape room, kjer so uspeli pravočasno razvozlati uganke, dešifrirati kode, najti skrite namige in odkleniti vrata na prostost. 

14682029_1813276885609403_3813404438049913433_o

Zmagovalna ekipa  s poslovno idejo VŠČEČKAM si je za nagrado poleg obiska Escape rooma prislužila tudi voden ogled Pekarne Pečjak.

pecjak

V Pekarni Pečjak nas je sprejela solastnica ga. Majda Matjaž, ki nas je skupaj z vodjo tehnološke službe dr. Sebastjanom Filipom popeljala skozi zgodovino pekarne in sam proizvodni proces. Ogledali smo si poslovno enoto v Trzinu, kjer izdelujejo navihančke, vlečeno testo, jabolčne zavitke in testenine. Seznanili smo se s tehnologijo, postopki izdelave in seveda tudi s slastnimi okusi. Ob koncu ogleda nas je sprejel še direktor g. Silvester Pečjak in nam z navdušenjem predstavil dosežke podjetja.

Tako mentorji kot člani zmagovalnega tima smo bili nad obiskom družinskega podjetja Pekarne Pečjak navdušeni in potrdilo se je, da le strast do posla, trdo delo, predanost in zaupanje pripeljejo podjetje v sam vrh.

Ker pa je podjetniški svet poln presenečanj in nepredvidljivih dogodkov, imamo za vse udeležence projekta v mesecu decembru pripravljeno še eno presenečenje.

Mentorici prof. Jasmina Didić Horvat in prof. Tanja Trček Pelko  

 

spirit                      ministrstvo-za-gospodarstvo

Deli objavo

Skip to content