OBRAZI PRIHODNOSTI 2018

Jeseni smo prejeli vabilo časnika Dnevnik na natečaj za gimnazije in se prijavili. V trimesečnem projektu, kjer je bil glavni mentor novinar Dnevnika Andrej Brstovšek, smo se srečevali enkrat na teden, se pogovarjali o aktualnih temah in usklajevali mnenja. Dijakinje so šle na teren, raziskale svojo temo Tujina: beg ali priložnost, se pogovarjale s sogovorniki, brskale po spletu – pravzaprav opravljale dela, ki jih dnevno opravljajo novinarji. Nato so se usedle in svoje ideje ubesedile, članki pa so bili objavljeni v Dnevnikovi prilogi 16. 2. 2018.

Na zaključni prireditvi 17. 4. 2018 v Lutkovnem gledališču, ki jo je letos tradicionalno že četrtič organiziral časnik Dnevnik, nas je voditelj Jan Bučar popeljal skozi pester glasbeno-plesni program, predstavniki Dnevnika pa so podelili priznanja dijakom in šolam. V predsedniški palači nas je sprejel predsednik države gospod Borut Pahor z nobelovko dr. Shirin Ebadi.

V letošnjem projektu so sodelovale dijakinje drugih, tretjih in četrtih letnikov:

Asja Boh, Rebeka Gjurkaj, Edina Kržalić, Katarina Kunc, Aleša Ložar, Katarina Marinović, Hanadi Okanović, Tjaša Plahanc, Linrong Sang in Rebeka Štrekelj.

Preberite si prispevke: Prispevki Obrazi prihodnosti 2018

Mentorica: Bojana Dragoš, prof. angl. in franc.

Deli objavo

Skip to content