PODJETNIŠKI PROJEKTNI TEDEN NA ROŠKI 2013/14 - Srednja ekonomska šola Ljubljana

PODJETNIŠKI PROJEKTNI TEDEN NA ROŠKI 2013/14

Podjetniški projektni teden, ki je konec decembra 2013 že drugič potekal na naši šoli, je namenjen spodbujanju podjetništva in kreativnosti med našimi dijaki ter podpori programa ekonomski tehnik. 

Moto podjetniškega pristopa naše šole je: »Svet se ne bo prilagajal nam, temveč se moramo mi aktivirati, da ustvarimo spodbudno in sodobno učno okolje, v katerem bodo mladi imeli motivacijo za učenje ter veselje za pridobivanje novih veščin.« 

Po izteku tedna in ob nastalih idejah se je izkazalo, da gremo v pravo smer. Podjetniški teden je bil razgiban, dijaki pa zelo ustvarjalni. Ustvarjali so različne poslovne modele in ustvarili prototipe.

Izbor najboljše poslovne ideje Roške je potekal pred 5-člansko strokovno komisijo v zasedbi: mag. Jana Ravbar, višja svetovalka za ekonomsko dejavnost na CPI, g. Mladen Dakič, Investment manager na platformi za povezovanje visokotehnoloških podjetnikov in investitorjev COINVEST, podjetnik karierni svetovalec g. Gorazd Prah, dolgoletni podjetnik g. Roman Gracer in urednica rubrike Zaposlitev in kariera pri časniku Dnevnik ga. Jana Petkovšek.

Strokovna komisija se je odločila, da je zmagovalna ekipa z najboljšo idejo in prototipom skupina dijakov, ki je ustvarila prototip novega InUmivalnika – umivalnika, ki pri umivanju rok v javnih prostorih preprečuje stik z bakterijami (Maja Novak, 3. b, Rok Grahovar, 4. a, Rok Kelbič, 2. a, Rebeka Viktorija Porenta, 3. a, Nermin Kaltak, 2. a, z mentorico Zdenko Sušec in dvema zunanjima mentorjema Boštjanom in Matjažem Novakom).

V finale se je poleg zmagovalne ekipe uvrstilo še 7 zelo dobrih poslovnih modelov.

ravnateljica Andreja Preskar

 

 

 

 

Deli objavo

Skip to content