Prepričali smo prve kupce: ZAKLJUČEK PROJEKTA Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI 2017 NA ROŠKI - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Prepričali smo prve kupce: ZAKLJUČEK PROJEKTA Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI 2017 NA ROŠKI

V torek, 24. 10. 2017, smo na Roški organizirali finalni zaključek projekta Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, ki sta ga financirala Javna agencija SPIRIT in Ministrstvo za gospodarstvo.

Sedem ekip učencev in dijakov OŠ Oskarja Kovačiča, Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo  in Srednje ekonomske šole Ljubljana se je pomerilo v predstavitvi oz. pitchu različnih poslovnih idej, ki so jih razvijali na prejšnjih srečanjih pod vodstvom podjetniškega mentorja g. Roka Zevnika in mentoric Tanje Trček Pelko, Maje Novak  in Jasmine Didić Horvat. Ekipe so se potegovale za nagrado: Pobeg iz zaklenjene sobe ( Escape room).

Zmagal je tim s poslovno idejo PALČKA ZA PALČKE, ki so ga sestavljali  Daria Dzhivaga (Srednja ekonomska šola Ljubljana), Lea Firšt (Srednja ekonomska šola Ljubljana),  Maid Halibašič ( Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo), Darko Nikolovski (Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo) in  Menard Verbinc (Osnovna šola Oskarja Kovačiča). Palčka je pripomoček na nakupovalnem vozičku, ki rešuje problem dosegljivosti izdelkov na višjih policah  v trgovinah ljudem na invalidskih vozičkih in ljudem manjše rasti.

Poslovne ideje je ocenjevala strokovna komisija v sestavi  Gregor Strnad, podjetnik,  Boris Kunilo, Javna agencija SPIRIT Slovenija, in Jure Kersnik, podjetnik.

 

Mentorici: Tanja Trček Pelko in Jasmina Didić Horvat

Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content