Rešujemo probleme, ki so vredni reševanja! - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Rešujemo probleme, ki so vredni reševanja!

Učenci  in dijaki združili moči v projektu Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti

Srednja ekonomska šola Ljubljana – Roška v šolskem letu 2017-2018 ponovno koordinira in sodeluje v projektu Javne agencije SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj: Mladim se dogaja –  Dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah.

V projektu sodelujejo dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana,  Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo ter učenci Osnovne šole Oskarja Kovačiča iz Ljubljane. Ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost bodo urili v štirih srečanjih oziroma 22 urah.

Prvo srečanje je potekalo v petek, 13. 10. 2017, na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo. Po uvodni predstavitvi projekta, zunanjega mentorja, g. Roka Zevnika, in pedagoških ter študentskih  mentorjev, je sledilo spoznavanje. Zunanji mentor, Rok Zevnik,  nam je predstavil podjetniške pojme in primere podjetnikov, ki so uspeli s svojimi poslovnimi modeli. Srečanje smo zaključili v igrivem in tekmovalnem  duhu saj nam je  študentska mentorica, Maja, pripravila Misijo  podjetniških izzivov.

Drugo srečanje je potekalo v soboto, 14. 10. 2017, na Srednji ekonomski šoli Ljubljana, na Roški. Po  vajah za spodbujanje ustvarjalnosti in primeru za lažje razumevanje empatije, so udeleženci predstavili svoje probleme in nato glasovali za probleme, za katere bodo v naslednjih srečanjih poiskali inovativne rešitve.

Spoznali smo metodologijo Design Thinking in Lean Canvas ter v starostno mešanih timih iskali  tri podrobnejše vidike izbranega problema, uporabnike oziroma stranke in predlagali prve rešitve.

 

 

Koordinatorici projekta in mentorici Jasmina Didić Horvat in Tanja Trček Pelko

Deli objavo

Skip to content