Roška že drugič na odru finalnega tekmovanja POPRI (2016 in 2018) - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Roška že drugič na odru finalnega tekmovanja POPRI (2016 in 2018)

POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Naša dijaka Matic Lavrič in Dan Grešak sta se z odlično poslovno idejo Luminoclean – antibaktetijska ročka z UV sijalko proti zaščiti pred bakterijami na javnih prevozih, uvrstila v finalno podjetniško tekmovanje Popri 2018.

Dijak Matic je imel res odličen pitch o antibakterijski ročki za uporabo v javnih prevozih, ki uporabnike med vožnjo ščiti pred bakterijami, ki postajajo vedno bolj odporne na antibiotike, hkrati pa za človeka predstavljajo veliko nevarnost okužb in bolezni. Dijaka sta prejela bronasto priznanje.

Osnovni namen projekta Popri je prispevati k dvigu sposobnosti mladih za uresničevanje svojih zamisli, kar vključuje prepoznavanje priložnosti, ustvarjalnost, inovativnost, dajanje pobud in sprejemanje tveganj, vodenje, zapisovanje projektov, odločenost za doseganje ciljev, motivacijo, komuniciranje in timsko delo.  

Zaključni dogodek s podelitvijo nagrad je potekal ob odličnem kulturnem programu in obisku predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je vse tekmovalce zelo pohvalil in mladim položil na srce, kako pomembna sta strast in znanje. Svoj dinamični govor je sklenil z besedami: “Slovenija ima veliko problemov, vi mladi jih boste rešili.”

Mentorja: prof. Zdenka Sušec in prof. Matic Pilko

Deli objavo

Skip to content