Roškarji na delovni praksi v Valenciji

Jesenske počitnice so letos za 10 Roškarjev kar “deločitnice”. Tako je, prav ste prebrali, “deločitnice”. Eva, Maša, Natalija, Gal, Nikolina, Kaja, Nermin, Aida, Kim in Tajda so se v soboto, 24. oktobra, odpravili v špansko Valencijo na tritedensko delovno prakso, ki je dijakom omogočena v sklopu projekta Erasmus+ KA1, s katerim dijaki pridobivajo s pomočjo evropskih sredstev izkušnje s prakso v tujini.

Prvi dan se je začel zelo zgodaj. Štart naših “Špancev” in njihove spremljevalke ge. ravnateljice mag. Andreje Preskar je bil že ob 4.30 zjutraj. Iz Ljubljane jih je pot vodila do letališča Treviso, od tam pa so odleteli proti Valenciji. Po pristanku je sledilo spoznavanje družin gostiteljic. Roškarje namreč v času bivanja gostijo španske družine gostiteljice, tako da dijaki spoznavajo pristno življenje v španski družini: njihove navade, prehrano, kulturo in običaje, hkrati pa obnavljajo in širijo znanje španskega jezika.

Letališče Letališče2

Družine1 Družine2

Spoznavni dan je bil mimo in nedelja je bila odlična za odkrivanje Valencije. Najprej je bilo treba seveda preveriti, ali je morje tudi v Španiji mokro. Temperature za kopanje so bile sicer prenizke, a ravno prave, da noge niso ostale suhe. Kratkemu sprehodu po peščeni obali je sledil prvi španski »šoping«, še prej so dijakeustavlie v pisanih španskih kostumih na poti plesalke uličnega festivala.

Vsi3 Festival

Šoping Vsi2JPG

Tretji dan se je začel s sestankom s španskim partnerjem Esmovia, na katerem so dijaki prejeli dnevnik dela – Work placement Handbook in navodila za njegovo izpolnjevanje, saj je izpolnjen dnevnik treba oddati po zaključku prakse. Sledilo je spoznavanje s španskimi delodajalci in začetek delovne prakse v pravem pomenu.

sestanek vsi1

20151027_145016 Job1

 

Ana Sušec, Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content