Z inovativnostjo in kreativnostjo do podjetnosti dijakov in osnovnošolcev

Srednja ekonomska šola Ljubljana – Roška je ena izmed šol, ki soorganizira enotedenski program z inovativnostjo in kreativnostjo do podjetnosti s podjetniškimi, dijaškimi in učiteljskimi mentorji v konzorciju s šolami Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo, Osnovna šola Oskarja Kovačiča in OŠ Antona Martina Slomška. Projekt nam omogoča Javna agencija za podjetništvo SPIRIT. Prvo srečanje je bilo v soboto, 3.10.2015 na OŠ Antona Martina Slomška na Vrhniki.
Srednja ekonomska šola Ljubljana
Dopoldanski del je potekal v nagovoru ravnateljice OŠ Antona Martina Slomška ga. Darje Guzelj, spoznavanju udeležencev, karierni delavnici in Misiji podjetniških izzivov. Popoldne pa sta izvajala naša podjetniška mentorja Matej Golob in Rok Zevnik, ki sta navzoče uvedla v predstavitev in obdelavo lastnih poslovnih idej po modelu Canvas. Pri tem so jima pomagali dijaški mentorji Srednje ekonomske šole Ljubljana, ki so izvajali tudi Misijo podjetniških izzivov v dopoldanskem času.
SEŠLJ
1. srečanja projekta se je udeležilo 64 dijakov in 13 profesoric in učiteljic. Zahvaljujemo se OŠ Antona Martina Slomška za gostoljubje in odprtost. Naše naslednje srečanje bo na OŠ Oskarja Kovačiča, 17.10. 2015 ob 8.00 zjutraj. Skupine pa morajo med tem časom opraviti intervjuje in pogovore s potencialnimi kupci in uporabniki. Zahvala tudi Spiritu, ki nam omogoča izvajanje projekta. Se že veselimo prihodnjega srečanja!
Roška Srednja ekonomska šola Ljubljana

Deli objavo

Skip to content