Z metodo Design Thinking dijaki in učenci razvijali ter krepili podjetniške veščine - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Z metodo Design Thinking dijaki in učenci razvijali ter krepili podjetniške veščine

V času med 4. in 8. oktobrom 2019 smo na Roški izvajali projekt Mladim se dogaja: Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti.

Dijaki Srednje ekonomske šola Ljubljana in učenci osnovne šole Oskarja Kovačiča Ljubljana so se v petek popoldan znašli v raznolikih vlogah s pomočjo katerih, so ob pomoči zunanjega strokovnega mentorja, g. Roka Zevnika in pedagoških mentoric prof. Jasmine Didić Horvat in prof. Tanje Trček Pelko razvijali empatijo in spoznavali kupce.

 

 

 

 

 

 

 

Sončna sobota je prinesla obilo pozitivne energije tudi med naše mlade podjetnike, ki so se že zgodaj zjutraj spoprijeli s podjetniškimi problemi, se po metodi Design Thinking vanje poglobili in jih raziskali.

 

  

V popoldanskem času so nastale idejne rešitve definiranih problemov in prvi prototipi. Prototipe so dijaki in učenci testirali na trgu in jih ustrezno nadgradili. 

Torek je bil namenjen izdelavi Canvas poslovnega modela in pripravi prepričljive predstavitve – ˝pitch˝.

 

Vse ekipe so se ob zaključku predstavile pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljali nekdanji dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana, in sicer ga. Maja Novak (dipl. ekonomistka in podjetnica), ga. Gordana Gorgieva (dipl. ekonomistka) in g. Benjamin Korošec (magister ekonomije in financ).

 

 

Strokovna komisija je izbrala najbolj prepričljiv poslovni model: Go for the glow, ekipa se bo za nagrado odpravila reševati izzive v Escape room.

 

Projekt je finančno podprt s strani JA SPIRIT in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pedagoški mentorici in koordinatorici projekta ZUIP: Od ideje do prototipa: prof. Jasmina Didić Horvat in prof. Tanja Trček Pelko

Deli objavo

Skip to content