Zaključek brezplačnega tečaja Digitalni svet - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Zaključek brezplačnega tečaja Digitalni svet

V okviru projekta Pridobivanje kompetenc 2016-2019 se je zaključila prva izvedba 50-urnega tečaja Digitalni svet, ki se je brezplačno izvajal med zaposlenimi v podjetju Sinter Ljubljana d.o.o. v mesecu oktobru in novembru 2016. Udeleženci so bili starejši od 45 let in glavni namen je bil, da pridobijo osnovna znanja iz računalništva. Predelali smo več tematskih sklopov. Na začetku smo spoznali osnovne komponente računalnika in skladno s predznanjem tečajnikov nadaljevali z osnovami (Windows, Word, Excel, pomen posameznih tipk na tipkovnici,…). Temu je sledil internet, kjer smo si ogledali internetne storitve, svet brskalnikov, spletne strani, programe ki omogočajo digitalno komunikacijo, ustvarili smo elektronski naslov). Spoznavali smo digitalne naprave okoli nas ter kakšna prihodnost nas čaka. Preverili smo tudi, kakšne nevarnosti prežijo na spletu na nas in kako lahko zaščitimo sebe in naš računalnik. Ob koncu smo preverili znanje in ugotovili, da je znanje iz digitalnega sveta nujno potrebno, če želimo slediti vsakdanjim trendom. Udeleženci so bili ob koncu navdušeni nad brezplačnim tečajem in za pomlad že predlagali nadaljevalni tečaj.

V kolikor bi si želeli pridobiti osnovna znanja iz računalništva tudi vi ali vaši kolegi, vabljeni da se nam oglasite na 01/300 47 17 ali [email protected]. Izvedba več tečajev bo vse do konec leta 2019, zato vljudno vabljeni.

brezplačni tečaj

Operacijo sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega  sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Izjave udeležencev:

“Sedaj se bom lahko preko spleta (Skypa) pogovarjal s prijateljem, ki živi v Indiji.” Gregorij Dežman

“Odslej bom lahko po spletu iskal in brskal za več informacij.” Bojan Primec

“Vesel sem, da sem se lahko učil počasi, korak za korakom, saj doma mladi nimajo potrpljenja in časa za učenje.” Ivan Jaka Bišof

 

Pripravila: Tea Seliškar Otrin, prof. mag., Srednja ekonomska šola Ljubljana – Roška

Deli objavo

Skip to content