Zaključna prireditev projekta Obrazi prihodnosti

Jeseni smo prejeli vabilo časnika Dnevnik na natečaj za gimnazije in se prijavili. V projektu je sodelovalo 25 slovenskih gimnazij. V trimesečnem projektu, kjer je bil glavni mentor novinar Dnevnika Andrej Brstovšek, smo se srečevali enkrat na teden, se pogovarjali o aktualnih temah in usklajevali mnenja. Dijakinje so šle na teren, raziskale svojo temo Več Evrope, manj Evrope, nič Evrope?, se pogovarjale s sogovorniki, brskale po spletu – pravzaprav opravljale dela, ki jih dnevno opravljajo novinarji. Nato so se usedle in svoje ideje ubesedile, članki pa so bili objavljeni 31. 3. 2017.

Na zaključni prireditvi v Lutkovnem gledališču, ki jo je letos tradicionalno že tretjič organiziral časnik Dnevnik, nas je voditelj Jan Bučar popeljal skozi pester glasbeno-plesni program, sam zapel uvodno pesem I did it my way, nam predstavil stand-up komičarko Martino Ipša ter pomagal odgovornemu uredniku Dnevnika Miranu Lesjaku pri podelitvi priznanj dijakom in šolam.

Prireditve smo se v torek, 25. 4. 2017, udeležile dijakinje Hanadi Okanović, Linrong Sang, Edina Kržalić, Katarina Kunc in Nika Otrin ter mentorica projekta profesorica Bojana Dragoš.

OP2017

Deli objavo

Skip to content