Zaključni dogodek izbora najboljših dijaških idej - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Zaključni dogodek izbora najboljših dijaških idej

V torek, 18. 4. 2017, je v hotelu Lev potekal zaključni dogodek izbora najboljših dijaških idej, ki ga je organizirala agencija Spirit v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom.

Predstavilo se je 7 izbranih skupin iz cele Slovenije, ki so na predhodnem  srečanju prejele denarni vložek v višini 500 evrov za najboljšo dijaško poslovno idejo, med njimi tudi naša  s Srednje ekonomske šole Ljubljana, Roške.

Predstavili smo se s poslovno idejo Hoodie Nevihtnik. Gre za hoodie, ki se ga da po potrebi ogreti, saj ima vstavljen mehanizem za ogrevanje. Hoodie ogrevamo, ko ne želimo biti preveč oblečeni, hkrati pa bi nas brez dodatnih oblačil zeblo. V hoodiju smo lažje gibljivi in ga lahko uporabljamo, ko sprehajamo psa, se rekreiramo ali, ko hodimo v hribe. Grejemo se preprosto preko baterije za telefon, ki jo priklopimo na mehanizem. V tujini obstaja konkurenca, vendar so tam hoodiji veliko dražji (okrog 200 eur). Naši dijaki so mu bistveno znižali ceno, saj bi naš stal okrog 50 eur.

Ekipo so sestavljale dijakinje: Jana Grlica, Melisa Alibabić, Lorina Kastelic, Zala Jamnik, Nika Otrin  in Katarina Kunc.

Dijakinjam čestitamo za uspešno izpeljan projekt. Zahvaljujemo se tudi zunanjemu somentorju Marku Lavrenčiču za strokovno pomoč.

Mentorici Podjetniškega krožka, Zdenka Sušec in Jasmina Didić Horvat

Slika za objavo

Deli objavo

Skip to content