Ekonomija za radovedne – Evropska noč raziskovalcev - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Ekonomija za radovedne – Evropska noč raziskovalcev

Vabilo

Ekonomska fakulteta tudi letos okviru Noči raziskovalcev prireja predstavitev raziskovanja z naslovom Ekonomija za radovedne, s katero srednješolcem pokažejo, kaj je to delo raziskovalca.

Dogodek po potekal na daljavo v petek, 27. 11. 2020, ob 15. uri preko Zooma,  dijakom se bosta v živo predstavila dva raziskovalca.

Prof. dr. Aljoša Valentinčič bo skupaj z dijaki ugotavljal Kaj imata nevroznanost in ekonomija skupnega. Predstavil bo nevroekonomijo, ki med sabo povezuje ekonomska spoznanja in pa spoznanja, ki nam jih nudijo druge vede: nevroznanost, psihologija, kognitivna znanost … zato, da bi lahko bolje razumeli, kako se ljudje v posameznih ekonomskih dilemah dejansko odločajo.

Nadaljevali bodo s predstavitvijo dr. Darije Aleksić, ki nam bo odgovorila na vprašanje: Smo ekonomija ljudje? Pogovarjali se boste o o tem, da ekonomija niso le številke, ampak so na tem področju zelo pomembni predvsem ljudje, ki te številke in odnose med sabo, med skupinami in institucijami v nekem okolju ustvarjajo. Dijaki bodo dobili vpogled v model People Planet Profit.

V tej šolski uri bodo predstavili še tri dvominutne videe, v katerih na poljuden način predstavljajo tri nagrajene raziskovalne projekte Ekonomske fakultete.

 

Zainteresirane dijake vabiva, da se nama oglasijo na spletno pošto: [email protected] ali mija.injac [email protected].

Tanja Dovžak in Mija Injac Ožbolt

Deli objavo

Skip to content