Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 4. izmenjava: Norveška - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 4. izmenjava: Norveška

Četrto srečanje partnerskih šol v okoljevarstvenem projektu We Go Green na Norveškem.

Sodelujoče države v projektu: Nemčija, Hrvaška, Češka, Španija, Norveška in Slovenija.

Sodelujoči dijaki: Anamarija Horvat, Nik Hovnik, Dora Jakšič, Lucija Mustar in Lukas Matija Rosas Uršič

V času od 19. do 24. 9. 2022 smo se udeležili srečanja šestih partnerskih šol v projektu We Go Green, ki smo ga zasnovali januarja 2020.

Šola gostiteljica se nahaja v mestu Mysen eno uro vožnje z vlakom od glavnega mesta Osla. Srečanja se je udeležilo po pet dijakov in dva učitelja iz vsake partnerske šole, norveški dijaki in profesorji pa so se dejavnosti udeležili v veliko večjem številu.

Dijaki in profesorji smo sodelovali v različnih dejavnostih, povezanih s hrano, pripravili PowerPoint predstavitve o zavrženi hrani ter kako jo pravilno pridelati in porabiti, obiskali ekološko kmetijo in narodni park Ytre Hvaler na skrajnem zahodu Norveške. Dijaki so obiskali norveške družine in v skupinah pripravili obrok iz hrane tik pred potekom roka. Na delavnici, ki jo izvajajo prostovoljci v okviru projekta Cathedral of Hope, so dijaki izdelali »hotel za čebele«. Sprehodili smo se po Oslu, si ogledali njegove znamenitosti, se družili in tkali prijateljstva. V središču mesta smo obiskali knjižnico Deichman in muzej slavnega norveškega slikarja Edwarda Muncha z njegovo svetovno znano sliko Krik.

Naslednje srečanje bomo izvedli na naši šoli v novembru in decembru 2022.

Mentorici: Tea Seliškar Otrin in Bojana Dragoš

 

Deli objavo

Skip to content