Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 5. izmenjava: Slovenija - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 5. izmenjava: Slovenija

REFUSE – REUSE – RECYCLE

Peto srečanje partnerskih šol v okoljevarstvenem projektu We Go Green v Sloveniji.

Sodelujoče države v projektu: Nemčija, Hrvaška, Češka, Španija, Norveška in Slovenija.

Sodelujoči dijaki: Anamarija Horvat, Nik Hovnik, Delila Šljivar, Monika Slabe, Elizabeta Bračun, Hana Tahirović, Amina Jašaragić, Victoria Sabrina Alayon, Tomaž Mesec in Lukas Matija Rosas Uršič

V času od 28. 11. do 3. 12. 2022 smo gostili dijake in učitelje petih partnerskih šol v projektu We Go Green, ki smo ga zasnovali januarja 2020.

Srečanja se je udeležilo po pet dijakov in dva učitelja iz vsake partnerske šole, slovenski dijaki in profesorji pa smo se dejavnosti udeležili v veliko večjem številu, sodelovalo je okrog deset dijakov in deset profesorjev.

Dijaki in profesorji smo sodelovali v različnih dejavnostih, povezanih z recikliranjem, pripravili PowerPoint predstavitve o tem, kaj določena dežela in določena šola prispeva na tem področju, kaj je že bilo narejeno in kaj še moramo narediti. Obiskali smo župana Ljubljane, ki nas je gostoljubno sprejel, si ogledali mestno jedro in širše središče Ljubljane peš in v naslednjih dneh z ladjice, ki nas je popeljala po reki. Poslušali smo predavanje Andreja Kurenta, multidisciplinarnega arhitekta in se naučili izdelati kratke video posnetke ter jih objavili na YouTubu. Izvedli smo sejem izmenjave rabljenih oblačil in različnih predmetov, ki smo jih prinesli s svojih domov. Zadnji dan pred odhodom smo se odpravili na Gorenjsko. Obiskali smo čebelarski muzej v Radovljici, obiskali planinski muzej v Mojstrani, se odpeljali do Planice, vstopili v nordijski center in se peš povzpeli na velikanko, za konec pa se sprehodili po Bledu in poskusili kremno rezino.

Naslednje srečanje bomo izvedli na nemški šoli v mestu Gelsenkirchen v marcu 2023.

 

Mentorici: Tea Seliškar Otrin in Bojana Dragoš

 

avtor fotografije: Nik Rovan

 

 

 

 

 

Deli objavo

Skip to content