Erasmus+: spoznavanje platforme Arduino in jezika C++ - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Erasmus+: spoznavanje platforme Arduino in jezika C++

V okviru programa Erasmus+ sem se med 20. in 25. septembrom 2021 udeležil šestdnevnega izobraževanja v Firencah, ki je potekalo v angleškem jeziku.

Namen tečaja je bil seznanitev udeležencev iz različnih šol z osnovami programskega jezika C++ in elektronske platforme Arduino. Širša raba pa lahko zajema še področja programiranja, elektronike, robotike, mehatronike, zabavne industrije itd.

Tečaj se je začel s posameznimi predstavitvami. Sledil je uvod o teoretičnih osnovah programskega jezika C++ in uporabi spletne povezave za platformo Arduino, ki je dostopna vsem (t. i. open source) ter omogoča lažjo uporabo elektronike in programskega jezika v različne namene.

V naslednjih dneh so sledile praktične naloge, ki smo jih izvajali s programiranjem, uporabo Arduina in osnovnih elektronskih elementov. Tako smo lahko razumeli zgradbo in delovanje ter ju tudi popravljali in izboljševali.

Preko praktičnih nalog smo se seznanili z globljim pomenom kodiranja s programskim jezikom C++ in delovanjem elektronskih elementov ob uporabi platforme Arduino. Povečali smo tudi svoje digitalne spretnosti in postali bolj motivirani za razvoj digitalnih kompetenc.

Posredno smo povečali tudi zavedanje, da živimo v času, ki nujno potrebuje spremembo mišljenja, razvijanje ustvarjalnosti ter iskanje inovativnih idej za lažje in hitrejše prilagajanje nenehnim spremembam.

Tečaj je bil enkratna in neprecenljiva izkušnja, saj smo se srečevali z neposrednimi izzivi in metodologijo, ki je vezana na ustvarjalno delovno okolje. Pridobili smo nove veščine in znanja, ki nam bodo koristila v našem delovnem okolju. Z učitelji iz Romunije, Poljske in Finske smo si izmenjali delovne izkušnje, pri reševanju vsakodnevnih izzivov pa smo se počutili kot velika učeča se družina.

Stojan Česnik

Deli objavo

Skip to content