Nadstandardna ekskurzija v LONDON - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Nadstandardna ekskurzija v LONDON

Prvi dan, po pristanku na letališče Gatwick, smo se z avtobusom odpeljali na ogled centra Londona. Po kosilu smo obiskali Prirodoslovni muzej, kjer smo si ogledali, kakšna bitja so živela na svetu pred nami ter sodobne živali z vseh koncev sveta. Zelo smo uživali.

Drugi dan smo se s podzemno železnico odpeljali do predela City of London. Odpravili smo se na sprehod ob reki Temzi. Našo pot smo nadaljevali po Tower Bridgu, vse do znamenitosti Tower of London. V Jewel Housu smo občudovali krone britanskih vladarjev in nekaj največjih draguljev na svetu. Ogledali smo si tudi številne mučilne naprave ter videli, kje je svojo kruto smrt doživela Anne Boleyn. Po ogledu in kosilu na Oxford Streetu smo se odpravili v muzej voščenih lutk Madame Tussauds. Vsi smo zelo uživali in se fotografirali z znanimi osebnostmi, ki so izgledale zelo realistično. Odpravili smo se do veličastne St. Pancras Station in na poti odšli mimo domovanja Sherlocka Holmesa. Ogledali smo si znameniti peron do čarovniške šole Bradavičarke 9 ¾ .

Tretji dan smo se povzpeli na grič sredi parka v Greenwichu, kjer leži ničelni poldnevnik in se ob njem fotografirali. Odšli smo v Greenwiški pomorski muzej. Videli smo, kako so ljudje v času vojn živeli na ladjah. Po kosilu na Greenwiški tržnici smo se z ladjico popeljali po reki Temzi. Po prijetni vožnji smo imeli zunanji ogled veličastnega Big Bena. London smo si ogledali s ptičje perspektive v znamenitem London Eye-u.  Zvečer smo se sprehodili skozi China Town.

Zadnji dan smo si ogledali menjavo straže pred Buckinghamsko palačo in na sprehodu po St. James’ parku nahranili veverice. Bilo jih je zelo veliko. Dan smo zaključili z odhodom na letališče in pristankom v Ljubljani. Za nas je bila to lepa izkušnja in veliko doživetje, ki bi jo z veseljem ponovili.

Napisala Nika Steblovnik, 2.c

Fotografije Nika Steblovnik, 2.c

Deli objavo

Skip to content