Okoljevarstvena ustvarjalnica - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Okoljevarstvena ustvarjalnica

V četrtek, 3. 6. 2021 smo organizirali okoljevarstveno ustvarjalnico na temo varovanja okolja in trajnostnega razvoja.

Aktivno so sodelovali dijaki 1.a in 1.b razreda, pomagali pa dijaki  3. letnika, ki so že več mesecev vključeni v evropski projekt Erasmus+.  V njem poleg Slovenije sodelujejo države Evropske unije: Češka, Hrvaška, Nemčija, Norveška in Španija.

Povabili smo aktivistko s področja okoljevarstva Živo Kavka Gobbo, borko proti masivnemu potrošništvu in nekontrolirani gospodarski rasti, ki usodno vpliva na našo sedanjost in v veliki meri tudi že na prihodnost bodočih generacij.

Predstavila je koncept, ki nas uči racionalizacije porabe naravnih virov in spodbuja kakovostno življenje v skupnosti s poudarkom na globalni odgovornosti in preudarni potrošnji. Govorila je o pravični trgovini, ki prispeva k trajnostnemu razvoju s tem, da ponuja boljše pogoje prodaje in zagotavlja pravice marginaliziranih proizvajalcev in delavcev, predvsem iz ekonomsko manj razvitih dežel.

Slavica Peševska, učiteljica umetnostne vzgoje, je pripravila spletno galerijo likovnih del, ki so vsa na nek način povezana z ekologijo – umetniške instalacije iz odpadnih materialov,  opozorilni umetniški grafiti, fotografije živali, ki ne bodo mogle preživeti zaradi krčenja naravnega prostora in fotografije ljudi v ekoloških katastrofah.

Delavnico smo zaključili tako, da so dijaki vključili svojo domišljijo, kombinirali odpadno plastiko in barve ter izdelali nekaj pravih mojstrovin, ki si jih lahko ogledate v galeriji tega prispevka.

Mentorici: Tea Seliškar Otrin in Bojana Dragoš

Deli objavo

Skip to content