Praznik kreativnosti in knjig – Roške rime - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Praznik kreativnosti in knjig – Roške rime

Praznovanje svetovnega dneva kreativnosti in inovativnosti, 21.4., ter svetovnega dneva knjige, 23.4., so na Roški tokrat čustveno obarvale Roške rime v slovenščini, angleščini in bosanščini. Naši dijaki so se predstavili z vrhunsko poezijo na krilih lastnih besed. Izpovedne, nežne in globoke besede smo slišali, ki so segle globoko v srce. Mladi so se združili v pesmi za boljši svet.

V času, v katerem živimo, lahko ravno poezija predstavlja enega izmed močnih mostov čez kalno reko sovraštva in nestrpnosti. V enakosti intimnega pesniškega izraza se je prelivala voda odtekanja in pritekanja emocij. Čustva so se zlivala in se natekala v besede, polna v izrazu in bogata v razponu.

Izstopal je cikel globoke poezije dijaka Emraha Burzića, ki bo ob koncu šolskega leta izdal tudi svojo pesniško zbirko. Z lastno poezijo so pod mentorstvom prof. Maje Trbanc in prof. Zdenke Sušec sodelovali tudi dijaki Eva Gnidovec, Sabina Kujović, Ajdina Hibić,  Sibela Čindrak, Andreja Marčić, Lilijana Rumenovska, Mina Numanović in Patricia Aldžić. Pridružili so se jim še bralci poezije v različnih jezikih:  Hana Tahirović, Manca Sečnik, Amina Jašaragić, Nebojša Slavnić in Dean Petraš. Obiskala nas je tudi naša bivša dijakinja Patricija Selan s hčerko Tinkaro in nepričakovano zapela pesem Dan ljubezni.

Vsak jezik ima svojo lepoto, zakodirano v mnoge skrite pomene. Naj zven prebranih verzov v srcih še dolgo odzvanja …

#roska #srednjaekonomskasolaljubljana #nocknjige #svetovnidankreativnosti #svetovnidanknjige #worldbookday #worldcreativityday #wcid #wciw

Deli objavo

Skip to content