Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 2. izmenjava: Hrvaška - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Erasmus+ – Projekt WEGOGREEN – 2. izmenjava: Hrvaška

Drugo srečanje partnerskih šol v okoljevarstvenem projektu We Go Green na Hrvaškem.

Sodelujoče države v projektu: Nemčija, Hrvaška, Češka, Španija, Norveška in Slovenija.

Sodelujoči dijaki: Elizabeta Bračun, Anamarija Horvat, Luka Nešković, Lukas Matija Rosas Uršič in Laialy Salah.

V času od 4. do 7. 4. 2022 smo se udeležili srečanja šestih partnerskih šol v projektu We Go Green, ki smo ga zasnovali januarja 2020.

Šola gostiteljica se nahaja v mestu Daruvar na Hrvaškem na pol poti med Zagrebom in srbsko mejo na vzhodu.  Srečanja se je udeležilo po pet dijakov in dva učitelja iz vsake partnerske šole, hrvaški dijaki in profesorji pa so se dejavnosti udeležili v veliko večjem številu.

Dijaki in profesorji smo sodelovali v različnih dejavnostih, povezanih z odpadki. Dijaki so iz odpadne plastike izdelali plakate z okoljevarstveno vsebino, učitelji pa smo se v tem času naučili, kako izdelati velikonočno košarico iz odpadnega papirja. Dijaki so predhodno izdelali PowerPoint predstavitve o umetnikih, ki so za svojo umetnost uporabili odpadke, učitelji pa smo hrvaškim dijakom predstavili vsak svojo deželo. Program je bil bogat, dijaki pa so se družili in tkali prijateljstva. Vrhunec izmenjave je bil zaključni večer s kulturnim programom, naslednji dan pa je sledil obisk nepozabnih Plitvičkih jezer v čudovitem sončnem vremenu.

Naslednje srečanje bomo izvedli na Češkem v začetku meseca junija 2022.

Mentorici: Tea Seliškar Otrin in Bojana Dragoš

Deli objavo

Skip to content