UČENCI IN DIJAKI ZDRUŽILI MOČI V PROJEKTU Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI - Srednja ekonomska šola Ljubljana

UČENCI IN DIJAKI ZDRUŽILI MOČI V PROJEKTU Z USTVARJALNOSTJO IN INOVATIVNOSTJO DO PODJETNOSTI

Srednja ekonomska šola Ljubljana je tudi letos sodelovala  kot koordinatorica v projektu: Mladim se dogaja: Dejavnosti s področja spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti v osnovnih in srednjih šolah, ki ga financirajo Javna agencija SPIRIT  Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in Slovenski podjetniški sklad.

V projektu so sodelovali dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana, učenci OŠ Oskarja Kovačiča in OŠ Jurija Vege iz Moravč, ki so v 22 urah oziroma treh srečanjih bili izjemno podjetni, ustvarjalni in  inovativni pod vodstvom zunanjega mentorja Roka Zevnika, pedagoških mentoric Tanje Trček Pelko in Jasmina Didić Horvat ter študentske mentorice, naše bivše dijakinje Maje Novak, ki zaključuje študij podjetništva.

 

 

 

 

 

 

 

Dijaki in učenci so imeli ogromno praktičnih vaj za spodbujanje ustvarjalnosti, primere za lažje razumevanje empatije, ki je izredno pomembna faza  metodologije dizajnerskega pristopa. Probleme, ki so jih izbrali  z glasovanjem, so reševali v timih različnih starosti in šol. Za  izbrane probleme so nato v soboto, 13. 10. 2018, poiskali inovativne rešitve in izdelali prve prototipe, katere so predstavili mentorjem, od katerih so dobivali  povratne informacije o izboljšavah rešitve, prototipa kot tudi predstavitve. V torek, 16.10.2018, je nato  sedem timov predstavilo svoje poslovne ideje komisiji, mentorjem in ravnateljicam sodelujočih šol.

Poslovne ideje je ocenjevala strokovna komisija v sestavi g. Gregor Strnad, podjetnik, g. Jure Kersnik, podjetnik in ga. Zdenka Sušec, profesorica, strokovnjakinja za Design Thinking  na Srednji ekonomski šoli Ljubljana.

Zmagala je ekipa s poslovno idejo Bežeče presenečenje, ki so jo sestavljale Neža Močilnikar, Anja Selič, Zoja Omrčen in April Kotnik, ki so svojo idejo predstavile na izviren način. Bežeče presenečenje je bežeča ura, ki   rešuje  problem jutranjega zbujanja otrok in vstajanja iz tople postelje.

Mentorici in koordinatorici projekta

prof. Jasmina Didić Horvat in prof. Tanja Trček Pelko

 

Deli objavo

Skip to content