Ustvarjalni in podjetni Roškarji na ZUIP 2022 - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Ustvarjalni in podjetni Roškarji na ZUIP 2022

Od 14. 10. do  18. 10. 2022 smo ponovno izvedli aktivnosti po metodologiji  Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, ZUIP.

Dijaki so z  različnimi aktivnostmi spoznavali timsko delo, ustvarjalnost, inovativnost, reševanje problemov in javno nastopanje, s pomočjo katerih so  krepili mehke veščine podjetnosti, ki jim bodo lahko  olajšale vstop na trg dela.

Že na prvem srečanju  so se naši dijaki  znašli v raznolikih vlogah s pomočjo katerih, so ob pomoči podjetniškega mentorja, g. Roka Zevnika in pedagoških mentoric,  profesoric Tanje Trček Pelko in  Jasmine Didić Horvat iskali probleme in razvijali empatijo ter spoznavali končne uporabnike oziroma kupce.

V soboto so intenzivno reševali probleme in se s pomočjo metode dizajnerskega razmišljanja vanje poglobili in jih predstavili.

Po kosilu so nastajale prve idejne rešitve izbranih problemov in prvi prototipi, katere so  dijaki testirali na trgu in jih na podlagi povratnih informacij ustrezno nadgradili.

Torek smo posvetili  izdelavi Canvas poslovnega modela in pripravi prepričljive predstavitve pred strokovno komisijo.

Vse skupine so svojo poslovno idejo predstavile pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljali uspešni, nekdanji dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana, in sicer g. Gašper Kos (podjetnik), g. Nik Dobnikar ( študent podiplomskega študija Poslovne informatike na EF) in g. Nermin Kaltak (Slovensko-nemška gospodarska zbornica).

Strokovno komisijo je najbolj prepričal poslovni model: Feel the game. Zmagovalna ekipa  je za nagrado dobila priložnost preizkusa lastnih zmožnosti v Sobi pobega.

Projekt je finančno podprt s strani JA SPIRIT in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pedagoški mentorici in koordinatorici projekta ZUIP: Od ideje do prototipa: prof. Jasmina Didić Horvat in prof. Tanja Trček Pelko

 

Deli objavo

Skip to content