Za nami še en uspešen ZUIP - Srednja ekonomska šola Ljubljana

Za nami še en uspešen ZUIP

Za nami je še en uspešen projekt Z ustvarjalnostjo in  inovativnostjo do podjetnosti, ki je potekal od  13. do  17. 10. 2023 in v katerem so sodelovali dijaki različnih letnikov. Projekt smo izvedli po metodologiji dizajnerskega razmišljanja – od ideje do prototipa.

Na petkovem  srečanju so dijaki pod vodstvom podjetniškega mentorja Roka Zevnika in pedagoških mentorjev Tanje Trček Pelko, Jasmine Didić Horvat, Nine Hladnik in Gregorja Zamjena spoznali značilnosti  dizajnerskega pristopa pri reševanju konkretnih problemov.

V soboto so  iskali probleme, jih predstavili in izbrali tiste, ki so jih najbolj pritegnili in zanje z metodo dizajnerskega razmišljanja v timih iskali ustrezne rešitve.

Dijaki so na delavnici razvijali tudi spretnosti medsebojne komunikacije, timskega sodelovanja, iskanja rešitve za izbrani problem in javnega nastopanja

V popoldanskem času  so nastajale prve idejne rešitve izbranih problemov in prvi prototipi, ki  so jih  testirali na trgu in jih na podlagi povratnih informacij  uporabnikov oziroma kupcev ustrezno nadgradili.

Zadnji dan, v torek smo se posvetili  izdelavi Canvas poslovnega modela, nadgradnji prototipov ter pripravi predstavitve za pitch  pred strokovno komisijo.

Vse ekipe so svojo poslovno idejo predstavile pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljali uspešni, nekdanji dijaki Srednje ekonomske šole Ljubljana, in sicer g. Nejc Pulko, g. Nik Dobnikar in prof. Zdenka Sušec, strokovnjakinja za metodo dizajnerskega razmišljanja.

Strokovno komisijo je najbolj prepričal poslovni model: Carclick.  Zmagovalni tim  je za nagrado dobil priložnost poglobitve timskega sodelovanja in razmišljanja izven okvirjev v sobi pobega.

Projekt je financiran s strani SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Pedagoški mentorici in koordinatorici projekta ZUIP: Od ideje do prototipa:

Tanja Trček Pelko, prof. in  Jasmina Didić Horvat, prof.

Deli objavo

Skip to content